headerfoto

Gör egna servettringar

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Jag gillar hitta lösningar och användningar för det mesta – det har nästan blivit en fix idé att omvandla skräp till något som går att använda både i vardag som fest. När jag skulle sopsortera en hushållsrulle så började jag fundera på vad jag skulle kunna göra med den, och vips så dök en idé upp i mitt huvud – Servettring! Vad tycks?

 

/Vera

 

Foto: Vera Waldemarsdotter

 

Detta behövs:
Tom hushållsrulle, miljövänligt lim/klister, sax, tapeter, linjal, blyertspenna. Du kan klä servettringen med det du har, men jag har valt en gammal tapet som blivit över och färska blommor som dekoration. Det fungerar med tyg, spetsduk, spets som du köpt på second hand eller har i liggandes i dina skåp, miljövänligt färgat papper mm. Du kan dekorera med naturen: grenar, blommor, löv, bär osv beroende på vilken årstid det är. Det är faktiskt endast din fantasi som kan sätta gränser.

 

Gör så här:
Mät ut tapeten efter rullen så den räcker runt om och på sidorna. Klipp ut. Limma på toarullen och lite på pappret och rulla in den i tapeten försiktigt. Håll så att limmet torkar ordentligt. Speciellt i änden av tapeten de första minuterna. Låt den sedan torka någon timma. Sedan tar du en linjal och mäter ut med en liten svag prick så tjock som du vill servettringarna ska vara. Sedan trycker du ihop rullen lite och klipper. Det viktiga är att du snabbt trycker upp rullen igen så den blir rund. Jämna till med sax om det behövs. Nu är själva grunden färdig. Jag valde att dekorera en färsk blomma på. Det fungerar även sätta blommor i rullen med servetten vilket blir enklare om det är mycket folk. Färdigt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln