headerfoto

Välj blommor efter säsong

Gästbloggare: Bröllopskoordinator Jenny Josefsson, Amandi Bröllop & Fest

 

Börjat fundera kring brudbuketten? En viktig del i valet av blommor till sin brudbukett är att se till vilken säsong bröllopet går av stapeln. Alla blommor finns inte tillgängliga året runt och ju mer du väljer efter säsong, desto mer miljövänligt är det. Floristerna är experter på vilka blommor som passar bäst för vilken årstid, så rådfråga gärna dem. Ofta är det viktigt med färger som ska temasätta bröllopet, så utgå från dem när du besöker din florist. De hjälper sedan till och föreslår den bästa kombinationen av säsongens blommor. Glöm inte heller att fråga efter Svenskt Sigill, KRAV, Fair Trade eller FFP-märkta blommor. FFP står för Fair Flowers Fair Plants och garanterar att blommorna är producerade med stränga krav på miljö samt arbetsvillkor för anställda vid odlingarna.

 

Så väljer du blommor efter säsong:

 

Höst

krystantemum, gerbera, hösthortensia, orkidé, gladiolus, dahlia

 

Vinter

hyacint, kamelia, nerine, amaryllis, tulpan, snödroppe

 

Vår

liljekonvalj, fresia, ranunkel, pion, magnolia, syrén

 

Sommar

solros, lavendel, nejlika, rosor, luktärt, blåklint, ängsblommor

 

/Jenny

 

Tips! Vill du lära sig mer om hur du gör egna blomsterdekorationer och binda din egen brudbukett? Munkeröds Floristutbilning har både korta och långa kurser samt inspirationskvällar i bland annat Fest- och Presentbinderi i Stockholm, Göteborg och Stenungsund. Läs mer här >

 

 

Har ni någon specifik fråga inför bröllopet? Maila vår bröllopskoordinator Jenny på info@amandibf.se så kanske det blir just er fråga som vi tar upp i nästa veckas tips!

Skriv "EcoBride-fråga" i ämnesraden.  

 

Höstbukett med rosor, rönnbär och vackra höstlöv från Munkeröds Floristutbildning.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln