headerfoto

Vi gifter oss i en liten bit av 50-talet

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Vi har valt Folkets Hus i Karlskoga som både vigsel och festlokal. Lokalen är en av de saker som kan påverka hur stort klimatfotspår man lämnar efter sig vid ett bröllop. Det som först och främst inverkar på miljön är transporterna mellan vigseln och efterföljande fest, jag och Eric har löst det genom att vi gifter oss och har festen på ett och samma ställe.
Det innebär att det inte blir några onödiga transporter av gästerna till och från bröllopet och vi har dessutom valt en lokal som ligger väldigt centralt, vilket innebär att det gästerna kan ta sig till platsen genom kollektivtrafiken utan problem. Läget är också perfekt för mig och Eric eftersom vi bor mindre än två minuters gångväg från platsen där vi gifter oss.

Folkets hus i Karlskoga slog upp portarna för sin verksamhet med bio och teater 1953. Lokalerna har överlevt alla stora förändringar sedan den byggdes för 60 år sen och även den underbara lampan som hängdes upp vid öppnandet hänger kvar. Vigseln sker i Foajén. Sen blir festen en trappa upp, i Restaurang Prisma.
För mig som vintage-fantast är detta ett riktigt guldkorn med all sin 50-talscharm. Båda lokalerna har fönster från golv till tak och vi har stans bästa utsikt över sjön Möckeln. Utsikten är antagligen ännu bättre en gnistrande vinterdag som jag tänker att det kommer vara när vi gifter oss i januari.

Innan vi bestämde oss för Folkets hus tittade vi på flera andra alternativ. Men de flesta var inte alls var i vår stil, inte heller lika bra beläget eller så kunde de inte erbjuda vigsel på samma plats. När vi väl besökte Prisma föll allt på plats och vi är mycket nöjda med vår blivande vigselplats.

Hur hittade ni er festlokal?

/Heidi

Folkets Hus Karlskoga. Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha fler tips på festlokaler? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln