headerfoto

Vi gifter oss i en liten bit av 50-talet

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Vi har valt Folkets Hus i Karlskoga som både vigsel och festlokal. Lokalen är en av de saker som kan påverka hur stort klimatfotspår man lämnar efter sig vid ett bröllop. Det som först och främst inverkar på miljön är transporterna mellan vigseln och efterföljande fest, jag och Eric har löst det genom att vi gifter oss och har festen på ett och samma ställe.
Det innebär att det inte blir några onödiga transporter av gästerna till och från bröllopet och vi har dessutom valt en lokal som ligger väldigt centralt, vilket innebär att det gästerna kan ta sig till platsen genom kollektivtrafiken utan problem. Läget är också perfekt för mig och Eric eftersom vi bor mindre än två minuters gångväg från platsen där vi gifter oss.

Folkets hus i Karlskoga slog upp portarna för sin verksamhet med bio och teater 1953. Lokalerna har överlevt alla stora förändringar sedan den byggdes för 60 år sen och även den underbara lampan som hängdes upp vid öppnandet hänger kvar. Vigseln sker i Foajén. Sen blir festen en trappa upp, i Restaurang Prisma.
För mig som vintage-fantast är detta ett riktigt guldkorn med all sin 50-talscharm. Båda lokalerna har fönster från golv till tak och vi har stans bästa utsikt över sjön Möckeln. Utsikten är antagligen ännu bättre en gnistrande vinterdag som jag tänker att det kommer vara när vi gifter oss i januari.

Innan vi bestämde oss för Folkets hus tittade vi på flera andra alternativ. Men de flesta var inte alls var i vår stil, inte heller lika bra beläget eller så kunde de inte erbjuda vigsel på samma plats. När vi väl besökte Prisma föll allt på plats och vi är mycket nöjda med vår blivande vigselplats.

Hur hittade ni er festlokal?

/Heidi

Folkets Hus Karlskoga. Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha fler tips på festlokaler? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln