headerfoto

Servettvikning till fest

Att vika servetter på ett snyggt sätt kräver en del övning, men ska jag vara ärlig så är det ett enkelt sätt att piffa upp vilken dukning som helst! Och det behöver inte vara särskilt avancerat. Först gäller det att välja servetter. Välj gärna linneservetter, det finns ofta att hyra till ett bra pris och då får ni dem strukna och stärkta redo att vika, dessutom ingår ofta tvätt efter festen. Väljer ni pappersservetter, eller populära premiumvarianter som Dunilin eller liknande, så leta efter Svanen-märkning eller FSC-märkning (Forest Stewardship Council). Duni som är ledande på pappersservetter i Sverige har exempelvis FSC-märkta servetter som säkerställer att pappersmassan i produkterna kommer från certifierade skogar som sköts på ett sätt som uppfyller de sociala, ekonomiska och ekologiska behoven hos nuvarande och framtida generationer. 

 

Dessutom får man fuska om man känner att man behöver lite kreativ hjälp...jag erkänner...det gör jag ibland. Det finns nämligen utmärkta instruktionsvideor på YouTube. Både för tygservetter och för pappersservetter. Helt gratis. Gör två servetter framför datorn och så lär du dig snabbt tekniken. Tappar du bort dig är det bara att gå tillbaka till datorn och titta igenom instruktionerna igen.

 

Här hittar du bra instruktionsvideos online: 

 

1. Duni Table Settings >

Klassiska vikningar med pappersservetter och Dunilin-servetter. 

 

2. Better Home and Gardens >

Pedagogiska instruktionsvideos för tygservetter. Både klassiska och lite mer kreativa vikningar. 

 

3. Napkin Wizard >

Fantasifulla och kreativa vikningar med tygservetter. 

 

Engagera gärna ett par vänner så går det snabbare och blir en rolig aktivitet att göra tillsammans. Tänk på att ni kan vika alla servetter flera veckor före bröllop. Ni behöver inte vänta till kvällen före när allt ska dukas och dekoreras på plats för då blir det lätt ganska stressigt. Ha så roligt med vikningarna! 

 

/Katharina

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln