headerfoto

Muffins till vardags – Cupcakes till fest!

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Vi har själv tänkt oss cupcakes på vårt bröllop eftersom jag gillar söta saker och cupcakes är både söta att se på och söta att äta, och dels för att alla får en lika fin bit av bröllopsdesserten. Vi är inne på 60-tal. Bland annat är bröllopsklänningen 60-tal, och jag är själv väldigt svag för prickar och körsbär och blev helt förälskad i denna variant. Väldigt enkel, men så himla fin med ett körsbär längst upp.

 

Det börjar bli mer och mer modernt att servera andra söta bakverk än just den klassiska bröllopstårtan. Cupcakes som även kallas för fairy cake, fancy cake, eller koppkaka bakades från början i en kopp därav namnet. Cupcakes är en en-portions-tårta och har alltid glasyr på toppen ofta med dekorationer i form av strössel, marsipan och/eller sockermassa. 

 

En del väljer ha både bröllopstårta och cupcakes, men väljer då en mindre bröllopstårta som oftast är högst upp på en speciell ställning, och cupcakes som oftast matchas med tårtan. Men vanligast så serveras endast cupcakes vilket gör att alla får en egen fin, liten bakelse istället för att få en bit tårta som ramlar sönder.

 

/Vera

Foto: Be my Cupcake / Bemycupcake.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln