headerfoto

Vegan på bröllopet

Tommy och jag djurvänner ut i fingerspetsarna och har blivit mer och mer intresserad av vegankost. När vi gifte oss serverade vi mestadels vegetariskt och bara en kötträtt på buffén. Men nu är vi båda överens om att om vi hade gift oss i år istället för förra sommaren så hade vår bröllopsmeny varit helt vegan. Att vara vegan menas att man avstår allt som kommer från djurriket både när det gäller mat, kläder, hudvård, smink – ja, det finns ett djurfritt tänk i allt. Att äta veganmat blir mer och mer populärt och flera kändisar som t ex. Alicia Silverstone, Mike Tyson och Demi Moore är veganer.  Även i Sverige ser vi en ökad medvetenhet när det gäller veganmat och även fler veganska bröllop dyker upp, något som knappt existerade för 10 år sedan. Att äta veganskt är bra för djur, människans hälsa och dessutom bra för miljön eftersom animaliska produkter kräver både mer energi och vatten vid tillverkningen.

Ett veganbröllop gör ibland att folk höjer på ögonbrynen. Men det behöver inte vara bohemiskt barfota på en äng utan kan likaväl vara ett lyxigt bröllop på ett slott – det bestämmer ni själva som brudpar. Det ni behöver tänka på är att vara ute i god tid när det gäller mat och bröllopstårta då det tyvärr är få cateringföretag som har erfarenhet av veganmat och inte riktigt vet vad det innebär – men inget är omöjligt.  Är du intresserad av vegankost så finns en hel del bloggar att hämta inspiration. Mina favoriter är t ex. Vegoteket, Våra oköttsliga lustar och Kakboken.

/Vera

Foto: Kakboken.com och Vegoteket.

Tips och inspiration för ekobröllop?  Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från bordsdekorationer till skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln