headerfoto

Borgerlig vigsel

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Jag tror inte på Gud och det gör inte Eric heller. På grund av detta har vi valt att gifta oss borgerligt eftersom vi tycker att det är personer som faktiskt tror på Gud som bör gifta sig i kyrkan. Men även om vi har valt att gifta oss borgerligt så vill vi gärna ha en storslagen vigsel.

Många av våra vänner har trott att en borgerlig vigsel är mycket mindre och enklare än en traditionell kyrlig vigsel. Men en borgerlig vigsel kan vara precis hur storslagen eller liten som man själv väljer, eftersom den inte följer en specifik ceremoni som en kyrklig vigsel gör. I och med detta har man en väldig frihet i hur man väljer att utforma sin vigsel och kan bli väldigt personlig med texter och sånger eller andra inslag.

All denna frihet blev faktiskt lite överväldigande för oss. Vi har aldrig har gift oss tidigare och inte heller varit på så många bröllop. Jag vill därför tipsa er om en mycket bra bok av Pia Hall som heter Borgerliga ceremonier – hur gör man? I boken finns det många matnyttiga tips om hur man kan tänka vid en borgerlig ceremoni och även förslag på hur man kan lägga upp sin vigsel.  Den finns att låna på de flesta bibliotek eller att köpa i de vanliga bokhandlarna.

Det vi har tyckt varit svårast med att planera vår vigsel är att hitta en lokal att hålla akten i. Vi ville ha en plats som är lika praktfull som en kyrka, men utan de religiösa inslagen. Det har inte varit det lättaste, speciellt med tanke på att vi faktiskt bor i en småstad. Så det tog ganska lång tid innan vi hittade foajén i Folkets Hus. Gifter man sig under de varmare månaderna på året kan man vara utomhus men på vintern blir det lite svårare.  Här kan du se bilder från lokalen vi valde tillslut.

Vi har inte spikat alla detaljerna kring vår vigsel ännu, det är ju några månader kvar, men än så länge känns det väldigt bra med de val vi gjort och det kommer bli underbart att bli gift med mannen jag älskar.

Har ni tänkt att gifta er borgerligt eller kyrkligt? 

/Heidi

Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha fler tips inför vigseln? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Etiketter: vigsel heidi&eric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln