headerfoto

Borgerlig vigsel

Gästbloggare: Heidi Kronholm

Jag tror inte på Gud och det gör inte Eric heller. På grund av detta har vi valt att gifta oss borgerligt eftersom vi tycker att det är personer som faktiskt tror på Gud som bör gifta sig i kyrkan. Men även om vi har valt att gifta oss borgerligt så vill vi gärna ha en storslagen vigsel.

Många av våra vänner har trott att en borgerlig vigsel är mycket mindre och enklare än en traditionell kyrlig vigsel. Men en borgerlig vigsel kan vara precis hur storslagen eller liten som man själv väljer, eftersom den inte följer en specifik ceremoni som en kyrklig vigsel gör. I och med detta har man en väldig frihet i hur man väljer att utforma sin vigsel och kan bli väldigt personlig med texter och sånger eller andra inslag.

All denna frihet blev faktiskt lite överväldigande för oss. Vi har aldrig har gift oss tidigare och inte heller varit på så många bröllop. Jag vill därför tipsa er om en mycket bra bok av Pia Hall som heter Borgerliga ceremonier – hur gör man? I boken finns det många matnyttiga tips om hur man kan tänka vid en borgerlig ceremoni och även förslag på hur man kan lägga upp sin vigsel.  Den finns att låna på de flesta bibliotek eller att köpa i de vanliga bokhandlarna.

Det vi har tyckt varit svårast med att planera vår vigsel är att hitta en lokal att hålla akten i. Vi ville ha en plats som är lika praktfull som en kyrka, men utan de religiösa inslagen. Det har inte varit det lättaste, speciellt med tanke på att vi faktiskt bor i en småstad. Så det tog ganska lång tid innan vi hittade foajén i Folkets Hus. Gifter man sig under de varmare månaderna på året kan man vara utomhus men på vintern blir det lite svårare.  Här kan du se bilder från lokalen vi valde tillslut.

Vi har inte spikat alla detaljerna kring vår vigsel ännu, det är ju några månader kvar, men än så länge känns det väldigt bra med de val vi gjort och det kommer bli underbart att bli gift med mannen jag älskar.

Har ni tänkt att gifta er borgerligt eller kyrkligt? 

/Heidi

Foto: Heidi Kronholm

Vill du ha fler tips inför vigseln? Bli medlem i EcoBride Club! 

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö.
Att bli medlem är helt kostnadsfritt. 

Etiketter: vigsel heidi&eric

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln