headerfoto

Vera testar Maria Åkerbergs mascara

Jag har under 3 månader testat Maria Åkerbergs Volume Resistant Mascara (svart), både för vardagligt bruk samt vid festliga tillfällen. Mascaran innehåller 100 % naturliga råvaror och är vattenresistent, dock ej vattenfast. Färgerna kommer från mineraler från järnoxider, talk och titandioxid. Maria Åkerbergs produkter tillverkas i en egen produktionsanläggning som ligger i Frillesås, på den halländska västkusten

Den valdes till den bästa ekologiska mascaran av 5 stycken andra mascaror i tidningen Hälsa (nr 7, 2013) med motiveringen; "Med en pensel som är lite tjockare på mitten följer den fransarna perfekt och gör den lättanvänd. Fransarna blir väldigt svarta, men färgen är lätt att tvätta bort." 

+ en bra vardaglig mascara som ger en naturlig och diskret look och för ett bra pris (ca 180-185 kronor). Bra pensel som är lätt att applicera med. Ger en lätt volym till fransarna. Lätt att tvätta bort.

- Kräver lite mer för dig som vill ha en mer dramatisk look eftersom du får måla flera lager. Den innehåller eteriska oljor vilket kan göra att du som är känslig kan reagera på den. Mascaran kan släppa efter ett tag och speciellt i samband med fukt ex. tårar, regn osv. 

Veras kommentar: Jag gillar Maria Åkerbergs produkter både för att det är ett svenskt och ekologiskt märke och för att den stilrena designen tilltalar mig. Jag har reagerat på ekologiska mascaror innan - att det svidit i ögonen, men inte denna - trots att den innehåller eteriska oljor. Jag kommer absolut att köpa den igen.

Fler ekologiska make up tips får du här!

Foto: DERMANORD/Maria Åkerberg

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln