headerfoto

Kreativa brudbuketter

Har ni börjat fundera på brudbukett och blomsterdekorationer? Blommor kan ju verka som det naturligaste som finns, men tyvärr är sanningen att blomsterbranschen är full av kemikalier, långväga transporter och dåliga arbetsvillkor. Men hur ska man veta vad som är bra och vad som är dåligt? Fråga din florist efter FFP-märkta och rättvisemärkta blommor. Om de inte har det i sitt ordinarie sortiment så går det ofta att beställa hem och det behöver sällan blir dyrare. 

 

Två florister vars hjärta brinner för både blommor, människor och miljö är Caisa Littorin och Kelli Kader. Tillsammans driver de blomsterbutiken Grow by Kelli & Caisa på Sveavägen i Stockholm. 

 

- Vi startade vår verksamhet förra året i april. Vi tyckte då att det fanns alldeles för snål tillgång av ekologiskt, närodlat och fairtrade i blomsterbranchen. För oss är det viktigt att människor och miljön runt omkring odlingarna mår bra., säger Kelli och Caisa. 

 

Hos Grow hittar du ett genomgående miljötänk i hela butiken. Från natursnören till de finaste ekologiska blommor!  Grow köper bara in blommor från odlingar där de vet att människorna som jobbar med odlingen har fått utbildning och kunskap om medel och verktyg som används för att blomman ska växa på bästa naturliga tänkbara sätt. För att på bästa sätt jobba för miljön, arbetar man även efter säsong. På våren, sommaren och hösten användes både ekologiska och närodlade blommor. På vintern har utbudet mer fokus på ekologiskt odlat och rättvisemärkt.

 

Både Kelli & Caisa möter du i vår monter på på Allt om Bröllop, Nacka Strand, Stockholm 28-29 januari

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln