headerfoto

Safari på bröllopsresan

Drömmer du om en smekmånad nära djur och natur? Att åka på safari blir allt mer populärt som bröllopsresa. Safari har både fått kritik och beröm från miljövänner. Är det onaturligt att exploatera skyddade områden och djurarter som borde få vara i fred i det vilda? Eller är det ett sätt att skapa en hållbar turism och förståelse för hur vi kan hjälpa hotade arter och områden? Personligen tror jag det är viktigt att kolla upp vilken arrangör ni reser med så att safarin sker i samklang med djur och natur och inte på deras bekostnad. Med en ansvarsfull arrangör så kan en safari bli ert livs resa och ett fantastiskt sätt att få en inblick i hur vi kan skydda och värna om hotade djur och ömtåliga områden. Här kommer tre safaritips både nära och långt borta.  

Trevlig resa! /Katharina

3 tips på ansvarsfull safari

 1. Vargsafari i Västmanland. Spana efter vargspår och sov en natt mitt i vargreviret. Middagen avnjuts vid en öppen eld och du sover i en mysig tältkåta. Safarin bär märkningen Naturens Bästa som är Svenska ekoturismföreningens kvalitetsmärke för ansvarsfull upplevelseturism.
  Exempel på arrangör: WildSweden
 2. Safari på hästryggen i Botswana. Upplev det orörda Okavangodeltat från hästryggen. Ni rider på stigar som endast används av djur och spanar efter de klassiska Big 5.
  Exempel på arrangör: Ecospheres
 3. Tigersafari i Indien. Den Bengaliska Tigern är starkt hotad. I början av 1900-talet fanns det runt 100 000 tigrar. Idag har 97 procent försvunnit och det finns endast omkring 3 200 vilda tigrar kvar. WWF leder arbetet för att rädda världens tigrar och en ansvarsfull ekoturism är en del. Det handlar om att levande tigrar ska bli mer värda än tjuvskjutna djur. Men just tigerturismen har fått en hel del kritik så välj arrangör med omsorg. Läs mer om tigerturismen här > 
  Exempel på arrangör: Naturresor

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln