headerfoto

Köp träd i bröllopspresent

Idag har jag en extra glad nyhet... Nu lanserar vi EcoBrides nya CSR-program! Därför blir detta blogginlägg också lite längre än vanligt, det finns så mycket att berätta helt enkelt! Jag har länge velat hitta ett sätt att ge tillbaka till någon verksamhet som både visar omtanke om människor och miljö, och som samtidigt kan erbjuda er som går i giftastankar ett mervärde i samband med bröllopet. Därför har vi valt att stödja Better Globe och plantera träd i semiöknen i Kenya. 

En annan fråga som ligger oss på EcoBride nära hjärtat är kampen för att alla ska kunna gifta sig av kärlek till varandra och att vi ska ha frihet över våra egna kroppar. För de flesta av oss är det självklart att barn inte ska tvingas in i äktenskap eller behöva utstå plågsamma ingrepp på grund av gamla traditionella sedvänjor. Men på många håll i världen lever barn och ungdomar i sociala miljöer med helt andra normer och könsroller. Tyvärr är både barnäktenskap och könsstympning verklighet på flera håll i världen, bland annat i delar av Afrika. Det vill vi ändra på. 

För varje träd som säljs genom vårt samarbete med Better Globe går 1 € till EcoBrides CSR-program till förmån för utsatta flickor. Avkastningen från de träd som EcoBride förvaltar kommer att gå oavkortat till projekt som arbetar mot barnäktenskap och könsstympning i Afrika. Vill du veta hur du kan hjälpa till? Läs mer här >

/Katharina

Visste du att...? 
Fler än två miljoner flickor i åldrarna 4-11 år könsstympas varje år världen över. Den grymma sedvänjan har praktiserats i mer än 2 000 år. Ingreppet görs oftast helt utan bedövning och verktyget kan vara en smutsig kniv, ett gammalt rakblad eller en glasskärva. Källa: Unicef

Vill ni vara med?
Önska er träd eller donationspaket i bröllopspresent, ge träd som favors till era gäster, som tack-presenter till de som hjälpt er med bröllopsplaneringen eller plantera träd som klimatkompensation för er bröllopsresa. 

Så funkar det
När du planterar ett träd via Better Globe så hjälper det både miljön och skapar arbetstillfällen till fattiga bönder i Kenyas semiöken. Dessutom är det ekonomiskt hållbart. Den som får gåvan äger trädet i 20 år. Efter några år börjar träden ge avkastning genom gummi, nötter och frukt som ger återbäring till trädägaren. Efter 20 år avverkas trädet och säljs. Vinsten beräknas bli 208 € per träd. Din gåva kan alltså bli värd 12 gånger pengarna om 20 år. Det kallar jag en hållbar bröllopspresent! Se filmen lite längre ner i detta inlägg. 

Vad kostar det och hur beställer man? 
Ett träd kostar 17 €. Du kan även köpa donationspaket som kostar 53 €. Donationspaketen innehåller fyra träd varav två tillfaller bönderna, 500 liter vatten och dessutom stöd till mikrolån och skolprojekt. Läs mer om både träd och donationspaket och beställ direkt på Better Globes hemsida.

Använd denna länk så går 1 € tillbaka till EcoBrides arbete för att stötta projekt mot barnäktenskap och könsstympning.
 

www.betterglobe.com/22805


Tjänar EcoBride pengar på samarbetet med Better Globe?
Nej. För varje träd ni köper via EcoBride så får vi 1 € tillbaka. Dessa pengar går helt och hållet till EcoBrides CSR-program och 100% återinvesteras genom att plantera fler träd. Avkastningen från de träd som EcoBride förvaltar går oavkortat till projekt som arbetar mot barnäktenskap och könsstympning i Afrika. EcoBride behåller inte ett öre för egen räkning, inte ens för administrativa kostnader. 

Vill ni önska er träd i bröllopspresent?
Maila era namn och bröllopsdatum till betterglobe@ecobride.se så får ni bilder och material ni kan använda för att berätta för era gäster att ni önskar er träd i bröllopspresent. Gästerna registrerar sitt köp enkelt via en länk och får ett gåvobrev och ett certifikat de kan ta med och ge er som present på bröllopsdagen! 

Vilka är Better Globe?
Mer information och fler frågor och svar hittar du här >

Denna 4-minuters animerade film berättar mer om Better Globe:

Vill ni bolla med andra brudpar som planerar bröllop i sommar?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln