headerfoto

Gör egna vimplar till festen

Jag älskar vimplar och tycker det är en inredningsdetalj som livar upp. Givetvis kommer vi ha vimplar på vårt bröllop! Att göra egna vimplar är ett enkelt sätt att skapa en lekfull och festlig stämning på festen, kalaset, bröllopet eller i hemmet. Du kan göra dina vimplar i tyg eller papper, men tyg håller i regel längre. De kan återanvändas hur länge som helst, men tar också längre tid att göra om du syr med symaskin. Det går dock att limma både papper som tyg – tänk bara på att använda rätt sorts lim.  Så här gör du pappersvimplar på ett enkelt och billigt sätt.

Du behöver:

 • Sax
 • Miljövänligt lim
 • Lagom hårt papper (jag tog tapeter som jag hade kvar från renovering men det fungerar även med exempelvis papper från en notbok eller kartpapper från loppis)
 • Grövre natursnöre (eller det snöre du har hemma)


Så här gör du:

 1. Klipp ut en mall i valfri triangelstorlek som du kan använda och klippa efter.
 2. Klipp en bra längd på snöret som du ska fästa vimplarna på sedan.
 3. Lägg mallen på pappret och klipp ut efter mallen. Om du vill rita före med blyerts, rita väldigt löst eftersom det kan vara svårt att få bort strecken.
 4. Vik överdelen ca en centimeter och klipp bort sidkanterna så det blir en jämn triangel.
 5. Limma överdelen.
 6. Sätt dit snöret och lägg överkanten och tryck till så vimpeln fastnar på snöret.
 7. Upprepa med en triangel med ca 1 centimeters avstånd på snöret.


Tips! Efter du använt dem på festen så packa inte ned dem utan använd dem i hemmet. Vi använder vimplar i fönstret istället för gardiner vilket ger en livfull känsla samtidigt som det släpper in mer ljus än vad gardiner gör.

/Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln