headerfoto

Save-the-date

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Vi kommer ha vårt bröllop på sommaren och eftersom Vimmerby (Djursdala ligger utanför) är en turiststad så tyckte vi det var viktigt att meddela våra gäster långt innan, speciellt de som reser och som behöver boka hotell eller vandrarhem.

 

Save the date härstammar från USA och England men börjar dyka upp mer och mer även i Sverige. I regel så skickar man ut ett "Save the date"-kort ca 7-8 månader innan (ibland ännu tidigare) för att nära och kära ska kunna spara datumet till bröllopet och speciellt om det är ett viktigt datum som nyårsafton, pingstafton eller midsommarafton etc. Det ökar givetvis chansen att fler av gästerna kommer om de kan planera in det i tid. Man brukar även skriva till att inbjudningskort kommer senare. Ett save the date-kort skickas givetvis bara till de som man vet kommer att bjudas in till bröllopet. Om man ber någon att spara ett datum måste man ju verkligen bjuda in dem sedan. Däremot är det inte tvunget att skicka ett sådant kort till alla som sedan kommer att vara med.

 

Att skicka ut kort kostar både på miljön, din tid och på ekonomin även om man använder sig av miljötänk. Så här kommer några förslag på hur de kan göra istället för att skicka ut dem via posten.

  1. Facebook (mail eller starta ett evenemang och bjud in)
  2. Mail
  3. Sms/mms/telefonsamtal
  4. Skicka med dem när du exempelvis skickar julkort

 

Vi skrev så här: "Save the date. Tommy & Veronyca gifter sig den 29/6 i Djursdala, Småland". Det går givetvis precisera platsen – men vi ville behålla det för oss själva ett tag till. Många väljer också att skicka ut sina inbjudningskort lite tidigare istället, men det fungerar bara om allt är klappat och klart. Hur hade ni gjort?

 

/Vera

Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln