headerfoto

DIY: Enkla och lyxiga ekopraliner

I mitt inlägg om favours skrev jag att recept kommer snart på hur ni gör enkla och välsmakande chokladpraliner, och här är det! Dessa praliner blir intensivt mörka i smaken och med vit choklad ovanpå ljusas de upp och kombinationen blir perfekt! Det bästa är att det tar cirka fem minuter att göra dem + tid i kylen för stelning. Pralinerna passar till dessertbordet (men man orkar oftast bara äta en) eller varför inte som favour till era bröllopsgäster. 

Ps. Om du behöver tips på miljövänliga favours - läs mitt inlägg, eller kolla in vår Pinterest.

/Anna

Foto: Anna Hjärp

Recept: Enkla och lyxiga ekopraliner
(ca 18 st)

Ingredienser

  • 1,5 dl ekologisk grädde (eller havregrädde)
  • 0,5 dl ekologisk kokosolja
  • 1 dl fairtrademärkt kakao
  • 1 dl fairtrademärkt muscovadosocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 ekologisk vaniljstång
  • ca 100 gram vit fairtrade choklad 
  • Dekorera med tex lavendelblommor och vitt socker
     

Gör så här

1. Rör ihop grädde, socker och kokosolja och värm på 1:an på spisen eller några sekunder i micron tills det har smält ihop. 
2. Rör i salt, vanilj och kakao.
3. Ställ in i kylen för att stelna i några timmar.
4. Tag ut dem ur kylen och rulla dem direkt till lagom stora kulor och lägg dem på smörpapper.
5. Smält vit choklad i vattenbad eller på spisen (se upp så du inte har för hög värme eller råkar stänka vatten i för då blir det grynigt)!
6. "Spritsa" den vita chokladen över pralinerna genom att använda en gaffel och var snabb på handen - på så sätt kan du lätt få fina ränder på pralinerna.
7. Om du vill kan du täcka dem med vit choklad och strö lite vitt socker på dem - det gör dem "bröllopsklädda". Dekorera med något naturligt som t.ex. en liten lavendelblomma.
8. Vill du ge dem som favours till dina gäster sätt dem i små knäckformar (kolla att formarna är fsc-märkta) och slå om dem med cellofanpapper och ett fint vintageband.

Foto: Anna Hjärp

Fråga våra experter. Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och personlig kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln