headerfoto

DIY: Gör din egen bröllopsfrisyr med egengjord hårmunk

Att göra sin bröllopsfrisyr själv är svårt om man inte är van. Men kanske har du någon händig tärna eller släkting som kan hjälpa dig?

Det allra smartaste om du vill göra en enkel uppsättning är att använda sig av en hårmunk.  Jag gjorde min munk av en gammal strumpbyxa. Hårmunken har dessutom lite stretch vilket gör att den sitter bättre. Ta en hudfärgad strumpa om du är blond eller en svart strumpa om du är mörkhårig så syns den inte igenom håret. Om man sedan piffar till frisyren med vackra vintage-hårspännen, lite flor, blommor eller varför inte en liten hatt så kommer det göra otroligt mycket. Genast ser uppsättningen riktigt proffsig och fin ut.

/Anna

Material: Ett par strumpbyxor. Det gör inget om de har hål och det är dags att slänga – men det kan känns fräscht om de är nytvättade.

Gör så här:

 1. Kapa av ett ben på strumpbyxan och även foten.
 2. Börja sedan rulla upp – nästan på samma sätt som om du skulle ta den på dig. Snart har du en lagom tjock ring, väldigt lik de hårmunkar man köper. Du kan välja att rulla ihop båda benen om du tycker första blir för liten.
 3. Innan du sätter upp håret i en svans kan du välja att tupera det genom att dela upp håret i sektioner. Det gör att hela håret får mer volym.
 4. Kamma sedan allt hår bakåt utan att kamma för mycket på det som du har tuperat– och sätt upp det i en svans.
 5. Trä tofsen igenom hårmunken. På Veras foto nedan ser du enklast hur det är gjort.
 6. Sedan är det bara att locka håret du har i svansen och sedan fästa lock för lock runt munken med hårnålar tills den är täckt. Man kan även välja att ha några lockar hängande. Vips är du bröllopsfin!

Faktiskt lättare än man tror! Det blir också fint och ser ännu mer avancerat ut om du gör små flätor och låter dem gå in i, eller runt knuten. Öva några gånger före din stora dag så du känner att du har koll på hur du gör och hur lång tid det tar.

Ännu mer hårinspiration hittar du på EcoBrides Pinterest >

Foto: Anna Hjärp, Beatrice Borg Larsson & Sofia Andreevna

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Som medlem får du ett fullspäckat medlemsbrev två gånger per månad med massor av gör-det-själv tips på allt från brudklänning till bordsdekorationer och skönhetstips. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln