headerfoto

Makeup: Inspirerat av 20-talet

Funderar ni på vintagebröllop? 1920-talet förknippas med en glad tid då ekonomin var på väg uppåt, vi fick kvinnlig rösrtätt och kriget var slut. Idag är 20-talet väldigt inne igen och många som planerar bröllop inspireras av festerna i F. Scott Fitzgeralds bok Den store Gatsby (The Great Gatsby). 20-tals tema passar utmärkt till bröllop, nyår eller fester då det gärna får vara mycket glitter, glamour och glädje. 1920-talet var också det årtionde då "vanliga" kvinnor började sminka sig. Det passade inte en respektabel kvinna att sminka sig eftersom smink tidigare förknippats med skådespelare och prostituerade. 

Jag vill gärna ha en sminkning alá 20-talet på vårt bröllop så jag har börjat testa mig fram lite smått. Den sminkningen som jag har försökt mig på idag är på många sätt tidstypisk, förutom en modernare tolkning av hur ögonskugga bör appliceras. Detta för att inte se allt för trött ut. 20-tals sminkningen är faktiskt något som jag bär även till vardags ibland, speciellt på vintern. Använd gärna ekologisk makeup eller naturkosmetik. Idag finns många ekologiska märken både på nätet, i hälsokostbutiker och i vanliga större butiker som t.ex. Åhléns och NK. Här kan du läsa mer om ekologisk makeup eller naturkosmetik. 

 /Ellen

Ellen 20-tal
makeup 20-tal inspiration

​Karaktäristiskt för 20-tals makeup

Ögon
Ögonskuggan i bakad puderform som vi känner den idag kom på 20-talet och kvinnor var inte rädda för att använda den. Sotade, mörka ögon var högsta modet. Jag valde att använda mig av en ljus och skimrande färg för att inte sminkningen ska se så tung ut.

Ögonbryn
1920-talets ögonbryn var smalare och längre än vad vi är vana vid idag. Kvinnor på den tiden inspirerades förmodligen av Egypten som var i ropet då.

Rouge
Detta är också en produkt som har sitt ursprung i 20-talet. Precis som ögonskugga användes den flitigt och applicerades på kindernas högsta punkt i cirklar.

Läppar
Definierade läppar med tydliga linjer var snyggt på 20-talet (nu också om ni frågar mig). Gärna i rött eller plommon. Matt läppstift är ett måste. Har man inte matt läppstift så funkar det bra med lite puder över, detta gör också att färgen håller längre.

Huden
På 20-talet var det fortfarande inne att vara blek. Att vara blek förknippades med att vara rik och att man då inte behövde jobba utomhus. 

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln