headerfoto

Makeup: Inspirerat av 20-talet

Funderar ni på vintagebröllop? 1920-talet förknippas med en glad tid då ekonomin var på väg uppåt, vi fick kvinnlig rösrtätt och kriget var slut. Idag är 20-talet väldigt inne igen och många som planerar bröllop inspireras av festerna i F. Scott Fitzgeralds bok Den store Gatsby (The Great Gatsby). 20-tals tema passar utmärkt till bröllop, nyår eller fester då det gärna får vara mycket glitter, glamour och glädje. 1920-talet var också det årtionde då "vanliga" kvinnor började sminka sig. Det passade inte en respektabel kvinna att sminka sig eftersom smink tidigare förknippats med skådespelare och prostituerade. 

Jag vill gärna ha en sminkning alá 20-talet på vårt bröllop så jag har börjat testa mig fram lite smått. Den sminkningen som jag har försökt mig på idag är på många sätt tidstypisk, förutom en modernare tolkning av hur ögonskugga bör appliceras. Detta för att inte se allt för trött ut. 20-tals sminkningen är faktiskt något som jag bär även till vardags ibland, speciellt på vintern. Använd gärna ekologisk makeup eller naturkosmetik. Idag finns många ekologiska märken både på nätet, i hälsokostbutiker och i vanliga större butiker som t.ex. Åhléns och NK. Här kan du läsa mer om ekologisk makeup eller naturkosmetik. 

 /Ellen

Ellen 20-tal
makeup 20-tal inspiration

​Karaktäristiskt för 20-tals makeup

Ögon
Ögonskuggan i bakad puderform som vi känner den idag kom på 20-talet och kvinnor var inte rädda för att använda den. Sotade, mörka ögon var högsta modet. Jag valde att använda mig av en ljus och skimrande färg för att inte sminkningen ska se så tung ut.

Ögonbryn
1920-talets ögonbryn var smalare och längre än vad vi är vana vid idag. Kvinnor på den tiden inspirerades förmodligen av Egypten som var i ropet då.

Rouge
Detta är också en produkt som har sitt ursprung i 20-talet. Precis som ögonskugga användes den flitigt och applicerades på kindernas högsta punkt i cirklar.

Läppar
Definierade läppar med tydliga linjer var snyggt på 20-talet (nu också om ni frågar mig). Gärna i rött eller plommon. Matt läppstift är ett måste. Har man inte matt läppstift så funkar det bra med lite puder över, detta gör också att färgen håller längre.

Huden
På 20-talet var det fortfarande inne att vara blek. Att vara blek förknippades med att vara rik och att man då inte behövde jobba utomhus. 

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln