headerfoto

Makeup: Inspirerat av 20-talet

Funderar ni på vintagebröllop? 1920-talet förknippas med en glad tid då ekonomin var på väg uppåt, vi fick kvinnlig rösrtätt och kriget var slut. Idag är 20-talet väldigt inne igen och många som planerar bröllop inspireras av festerna i F. Scott Fitzgeralds bok Den store Gatsby (The Great Gatsby). 20-tals tema passar utmärkt till bröllop, nyår eller fester då det gärna får vara mycket glitter, glamour och glädje. 1920-talet var också det årtionde då "vanliga" kvinnor började sminka sig. Det passade inte en respektabel kvinna att sminka sig eftersom smink tidigare förknippats med skådespelare och prostituerade. 

Jag vill gärna ha en sminkning alá 20-talet på vårt bröllop så jag har börjat testa mig fram lite smått. Den sminkningen som jag har försökt mig på idag är på många sätt tidstypisk, förutom en modernare tolkning av hur ögonskugga bör appliceras. Detta för att inte se allt för trött ut. 20-tals sminkningen är faktiskt något som jag bär även till vardags ibland, speciellt på vintern. Använd gärna ekologisk makeup eller naturkosmetik. Idag finns många ekologiska märken både på nätet, i hälsokostbutiker och i vanliga större butiker som t.ex. Åhléns och NK. Här kan du läsa mer om ekologisk makeup eller naturkosmetik. 

 /Ellen

Ellen 20-tal
makeup 20-tal inspiration

​Karaktäristiskt för 20-tals makeup

Ögon
Ögonskuggan i bakad puderform som vi känner den idag kom på 20-talet och kvinnor var inte rädda för att använda den. Sotade, mörka ögon var högsta modet. Jag valde att använda mig av en ljus och skimrande färg för att inte sminkningen ska se så tung ut.

Ögonbryn
1920-talets ögonbryn var smalare och längre än vad vi är vana vid idag. Kvinnor på den tiden inspirerades förmodligen av Egypten som var i ropet då.

Rouge
Detta är också en produkt som har sitt ursprung i 20-talet. Precis som ögonskugga användes den flitigt och applicerades på kindernas högsta punkt i cirklar.

Läppar
Definierade läppar med tydliga linjer var snyggt på 20-talet (nu också om ni frågar mig). Gärna i rött eller plommon. Matt läppstift är ett måste. Har man inte matt läppstift så funkar det bra med lite puder över, detta gör också att färgen håller längre.

Huden
På 20-talet var det fortfarande inne att vara blek. Att vara blek förknippades med att vara rik och att man då inte behövde jobba utomhus. 

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln