headerfoto

En miljövänlig, men personlig inbjudan

Att göra en inbjudningslista till sitt bröllop är en väldigt känslig och svår uppgift. Någonstans måste man avgränsa sig och det känns som att hur vi än gör, så är det någon som hamnar i kläm och riskerar att bli besviken. Jag vet inte vad som är värst; själva handlingen att stryka namn från listan eller det faktum att vi uppenbarligen är så självcentrerade att vi förväntar oss att ALLA vill gå på vårt bröllop. Nu är vi i stort sett klara och som det ser ut så kommer vi att bli runt 75 personer på bröllopet.

Vi har pratat mycket om hur vi ska lyckas göra en miljövänlig, men personlig inbjudan till våra ärade gäster. Listan med förslag har varit lång, med idéer från att återanvända papper från gamla böcker till att skriva på löv eller att skicka videoinbjudan via mail. Vi kom ganska snabbt fram till att vi måste göra inbjudan digital för att undvika negativ inverkan på miljön. Miljövänligt papper i all ära, men det finns inget papper i världen som slår en elektronisk inbjudan.

Att skicka ett email, en länk till en hemsida, ett sms eller ett meddelande via sociala forum kan dock kännas väldigt opersonligt. Därför har vi bestämt oss för att ringa alla våra gäster för att bjuda dem till bröllopet. Under samtalet kommer vi att skicka en länk genom valfri kanal, så att de även har en digital inbjudan där all information som behövs inför dagen finns presenterad. En trevlig, personlig och dessutom billig lösning på inbjudningskortsfrågan.

/Josefine

Följ våra bröllopsbloggare Josefine & Kalle, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet sommaren 2015! Läs alla deras samlade inlägg här >

Foto: Pixabay

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln