headerfoto

Fantastiskt goda osthjärtan till champagnen

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter


Det är över ett år tills vi gifter oss, så det är svårt att börja planera då allt känns så långt fram. Men vi har i varje fall beslutat att vi ska ha en vegetarisk buffé, eller vegetariskt tema på vårt bröllop eftersom det krävs mindre påverkan på moder jord. Vi kommer även använda oss av närodlat så långt vi kan.
Dessa helt fantastiska och goda osthjärtan kan man servera till välkomstdrinken, även ha som tilltugg under kvällen. Vi blev båda två väldigt förtjusta i dem då de var enkla att göra och så himla fina. De kan göras några dagar innan bröllopet. Det är klart att hjärtan ska vara en symbolik under bröllopsdagen.


Recept för 80 hjärtan

100 g kallt smör*
3 + 1/2 dl vetemjöl*
1/2 tsk bakpulver
4 dl riven västerbottenost*
1 kruka basilika* (ca 2 dl)
* ekologisk

Foto: Jenny Brolin, www.livinggreen.se/blogg/ekomammaistan

 

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader. Mixa ihop ost och basilika till en grön massa i matberedaren. Tillsätt sedan smör, mjöl och bakpulver och kör snabbt ihop till en deg. Kavla sedan degen på en mjölad bänk till ca 1 cm i tjocklek. Stansa ut hjärtan med ett pepparkaksmått. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda dem högt i ugnen 10-12 min. Låt svalna och förvara i tättslutande burk eller i frysen.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln