headerfoto

När ska vi bestämma oss för ett bröllopsdatum?

Jag och Gustav har nu varit förlovade i ca 1,5 år och vi har ännu inte satt något bestämt datum eller årtal för vårt bröllop. Vi har pratat om att vi ska gifta oss under 2017 eller 2018. Anledningen varför vi inte har bestämt oss än är för att jag fortfarande är student och för att Gustaf precis har gjort en nysatsning med sin skofirma där han har flyttat hela tillverkningen till Sverige och gått över helt till ekologiskt. Vi anser helt enkelt att vi inte har råd att arrangera ett bröllop som representerar vilka vi är, och vi vill givetvis ha vårt drömbröllop utan att behöva tänka för mycket på vår budget - det är vi båda överens om. 

Jag har svårt att förklara för vänner och släkt att vi behöver vänta med att gifta oss för att spara pengar och för att hitta ett bra tillfälle. Det blir lätt att jag känner mig som en bortskämd unge i en leksaksaffär som inte får köpa den dyraste Askunge-klänningen! Jag var säkert den bortskämda ungen när jag var 4-5 år, men nu är jag 25 år och vill inte längre ha en sådan klänning utan drömmen har bytts ut mot annat såsom; ekologisk champagne, ekologisk mat och tårta med mera. Vi anser båda även att det är viktigt att spara pengar till bröllopet istället för att försätta oss i en lånesituation. Det kanske är det som är att bli vuxen, att inse detta. Sedan är det ju faktiskt vårt bröllop och ingen annans.

/Ellen

Här kommer 3 punkter vi kan spara pengar och miljö på inför vårt kommande bröllop; 

1. Vårt ringval
Här kan vi spara pengar genom att välja en ring utan diamanter eller med andra alternativ till diamanter. Jag kommer antagligen att välja en ring med en moissanite som är en ädelsten som är både billigare och snällare mot miljön och dessutom liknar diamanten.

2. Maten - trerätters meny
Här blir det svårt att kompromissa eftersom maten är en viktig del i vårt bröllop och vi vill helst ha en trerättersmiddag där mat och dryck är ekologisk och/eller lokalproducerad. Att ta en kuvertavgift för maten tycker vi skulle kännas ok, istället för att önska oss presenter.

3. Återanvända accesoarer 
Att återanvända är också ett sätt att spara pengar. Det kan också vara ett passande sätt att knyta an till dem som inte längre kan närvara på bröllopet. Gustaf har t.ex en frack som gått i arv sedan början av 1900-talet och jag har smycken som jag fått efter min mamma som gick bort i cancer för ett antal år sedan.

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​

Ellen & Gustav

Dags för bröllopsplanering? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln