headerfoto

Gifta sig borgerligt eller kyrkligt?

Hur väljer vi vigsellokal? Det första ni måste göra är att bestämma om ni vill ha en kyrklig eller borgerlig vigsel. Börja med att prata igenom era värderingar kring vad vigselceremonin betyder för er.

 

Men vad är mest miljövänligt – en kyrklig eller borgerlig vigsel?  Det beror helt och håller på inramningen. Självklart är det skillnad på 1,5 minuter i rådhuset utan krusiduller och att bygga en bröllopspaviljong med unik inredning och flyga in 200 gäster från hela världen. Oavsett hur ni vill ha ert drömbröllop så finns det några saker som kan vara bra att ha i åtanke.

 

Bra att tänka på: 

 

Boka i god tid. Väljer ni att gifta er i kyrkan är det bra att boka i god tid. Lördagar är den stora vigseldagen i Sverige och vill ni ha ett sommarbröllop så tar tiderna snabbt slut. Vissa populära kyrkor, speciellt i storstäderna, blir fullbokade redan ett år i förväg och ibland ännu mer. Även borgerliga vigselförättare blir snabbt fullbokade under sommarmånaderna.

 

Samverka med andra.  Fråga om det kommer vara en vigsel precis före eller precis efter er i samma lokal. Kontakta det brudparet och se om ni kan komma överens om en liknande inramning och använda samma blomsterdekorationer, musiker, vigselförättare och eventuella transportmedel och därmed både spara på miljön och dela på kostnaderna.  

 

Minska transporterna. Välj en vigsellokal nära er festlokal så ni kan minska transporterna för både er själva och gästerna.

 

Välj med hjärtat. Välj en plats och en lokal som känns rätt för just er. En plats som ni med kärlek kan se tillbaka på och berätta för barn och barnbarn att ”här gifte vi oss”.

 

 

Vad påverkar ert val av vigsellokal? Skriv gärna och berätta!

Foto: Martina Thalwitzer/OurDay.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln