headerfoto

Cupcakes till bröllopet

Bröllopstårta i portionsbitar börjar bli populärt. Antingen som bakelser eller i form av söta, dekorerade cupcakes.

 

Egentligen tycker jag att varje konditor borde kunna erbjuda ekologiska alternativ på både bröllopstårta och cupcakes. Socker, smör, ägg, mjöl, grädde, fruktpuré och choklad. Alla ingredienser finns ju ekologiska. Att baka en ekologisk tårta borde vara ”a piece of cake”. Men tyvärr har mina kontakter med konditorer visat att många ser det som krångligt, de vet inte om deras leverantörer kan erbjuda ekologiska råvaror, de är oroliga att det blir dyrt, det stönas och pustas och känns …svårt. Möter ni en sådan konditor är mitt råd – gå till nästa! Ingredienserna finns. Det behöver inte blir så himla mycket dyrare. Och det finns faktiskt duktiga och serviceminded konditorer som säger ”Inga problem, det fixar jag!  Vilken smak önskas? ”.

 

Den ingrediens som jag märker är svårast att få tag i ekologisk är sockerpasta. Ofta är tårtdekorationer gjorda av just sockerpasta men det finns många andra roliga och vackra alternativ att dekorera med. Exempelvis konstnärliga dekorationer i rättvisemärkt choklad, ekologiskt godis, säsongens frukt och bär eller blommor.

 

Titta bara på dessa söta cupcakes som Leticia på Be my Cupcake i Göteborg har gjort.

 

Pris: från 28 kr/st.

 

Har du förslag på ekologiska tårtdekorationer? Skriv och berätta!

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln