headerfoto

Corsage till brudgummen

Brudbuketten brukar stå i fokus, men låt inte brudgummens corsage komma i skymundan.
På kvällen kan ni lägga den lilla blomman under huvudkudden så sägs det att ni kommer drömma om er framtid och eventuella framtida barn. 

3 tips för att välja corsage

  1. Enligt tradition ska corsage matcha brudbuketten och vanligast är att man väljer en blomma som även finns i brudens bukett. Det blir oftast även billigast för plånboken. 
  2. Miljövänligast är att välja en blomma som är i säsong när ni gifter, kanske kan ni till och med plocka den själva på ängen eller i trädgården så blir den dessutom gratis?  Fråga annars efter Fairtrade rosor eller blommor som är FFP-certifierade (Fair Flowers Fair Plants) hos er florist. 
  3. Tänk på att välja en sort som inte slokar redan till vigseln. Fråga vilken blomma er florist rekommenderar. Ett alternativ är en liten "behållare" som ni kan fylla med vatten utan att det förstör kavajen. Det finns att köpa hos florister eller t.ex. hos Gentlecone.


/Katharina

Corsage. Foto: Shutterstock, Pixabay
Corsage. Foto: Shutterstock, Pixabay

Söker ni florist på er ort? Bli medlem i EcoBride Club!  

Som medlem i EcoBride Club får du personliga kontaktuppgifter till våra utvalda samarbetspartners och kan ringa eller maila dem direkt för att få personligt stöd i er bröllopsplanering. EcoBride Club hjälper er att spara både pengar och miljö. Ni får inspiration, tips och kontakt med pålitliga företag som visar omtanke om människor och miljö. Att bli medlem är helt kostnadsfritt.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln