headerfoto

DIY: Bordsplacering med frostiga flaskpost

När Micke och jag gifte oss en gråkall dag i december förra året så hade vi vintersagotema inspirerat av havet och Alice i Underlandet (som jag älskar). Middagsbordet hade dekorerats med snäckor och handgjorda pappersblommor och vid varje kuvert stod det en frostig flaskpost. Inuti varje flaska rullade vi in vårt bröllopsprogram och runt halsen hängde vi bordsplaceringsskyltar i ett snöre med små snäckor – tagna från ett gammalt snäckhalsband som köpts på loppis.

Det var inte svårt att få flaskorna frostiga och fina och jag använde precis samma teknik till våra ljuslyktor vi hade i fönstren på bröllopet. Vi använde oss av helt naturliga och ekologiska ingredienser. Det ”frostiga” på flaskorna blir hårt när det torkat, men det är lätt att diska av efter festen vilket gör att du kan återanvända dem igen.

Detta behövs:
Ekologiska ägg
Ekologiskt socker
Gamla diskade flaskor tex. små läskflaskor
Pensel

Så här gör du:

  1. Separera ett par ekologiska ägg på ett fat – endast vitan behövs (spara gärna gulan i frysen för bakning) - men det gör inget om lite äggula kommer med. Häll upp socker på ett annat fat.
  2. Pensla varje flaska med äggvita och rulla dem sedan i sockret – ju mer socker desto frostigare look. Det hjälper att skopa upp sockret med en sked på de ställen det inte fastnar. Du behöver inte frosta halsen på flaskan,  vilket gör det enklare att flytta dem.
  3. Låt flaskorna torka så det frostiga stelnar ordentligt och inte kladdar av sig. Det tar några timmar, men kan du vänta något dygn innan du behöver ta i dem är det bra.
  4. Gör etiketter och häng om halsen för bordsplaceringen. Rulla bröllopsprogram och sätt i flaskorna, eller till exempel middagsmenyn.
  5. Ett bra tips är att förbereda allt detta långt i förväg och förvara flaskorna färdiga att bara enkelt ställa ut på borden när det är dags för dukning. Allt pill med att hänga etiketter och rulla program tar längre tid än man tror!
/Anna 


Kolla in EcoBrides Pinterest för fler inspirerande och miljövänliga idéer för bordsplacering. 
 

Foto: Anna Hjärp

Vill du ha fler gör-det-själv-tips inför bröllopet?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln