headerfoto

DIY: Bordsplacering med frostiga flaskpost

När Micke och jag gifte oss en gråkall dag i december förra året så hade vi vintersagotema inspirerat av havet och Alice i Underlandet (som jag älskar). Middagsbordet hade dekorerats med snäckor och handgjorda pappersblommor och vid varje kuvert stod det en frostig flaskpost. Inuti varje flaska rullade vi in vårt bröllopsprogram och runt halsen hängde vi bordsplaceringsskyltar i ett snöre med små snäckor – tagna från ett gammalt snäckhalsband som köpts på loppis.

Det var inte svårt att få flaskorna frostiga och fina och jag använde precis samma teknik till våra ljuslyktor vi hade i fönstren på bröllopet. Vi använde oss av helt naturliga och ekologiska ingredienser. Det ”frostiga” på flaskorna blir hårt när det torkat, men det är lätt att diska av efter festen vilket gör att du kan återanvända dem igen.

Detta behövs:
Ekologiska ägg
Ekologiskt socker
Gamla diskade flaskor tex. små läskflaskor
Pensel

Så här gör du:

  1. Separera ett par ekologiska ägg på ett fat – endast vitan behövs (spara gärna gulan i frysen för bakning) - men det gör inget om lite äggula kommer med. Häll upp socker på ett annat fat.
  2. Pensla varje flaska med äggvita och rulla dem sedan i sockret – ju mer socker desto frostigare look. Det hjälper att skopa upp sockret med en sked på de ställen det inte fastnar. Du behöver inte frosta halsen på flaskan,  vilket gör det enklare att flytta dem.
  3. Låt flaskorna torka så det frostiga stelnar ordentligt och inte kladdar av sig. Det tar några timmar, men kan du vänta något dygn innan du behöver ta i dem är det bra.
  4. Gör etiketter och häng om halsen för bordsplaceringen. Rulla bröllopsprogram och sätt i flaskorna, eller till exempel middagsmenyn.
  5. Ett bra tips är att förbereda allt detta långt i förväg och förvara flaskorna färdiga att bara enkelt ställa ut på borden när det är dags för dukning. Allt pill med att hänga etiketter och rulla program tar längre tid än man tror!
/Anna 


Kolla in EcoBrides Pinterest för fler inspirerande och miljövänliga idéer för bordsplacering. 
 

Foto: Anna Hjärp

Vill du ha fler gör-det-själv-tips inför bröllopet?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln