headerfoto

Bröllop utan alkohol

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Vi var på ett bröllop för några veckor sedan där varken brudgum eller brud dricker alkohol på grund av att de båda tränar och ville inte ha med det på menyn. Så de bjöd på en alkoholfri fördrink, vilken var oerhört god och läskande.

 

Ja, det går faktiskt ha alkoholfria bröllop, vilket jag tycker är viktigt särskilt om det är barn inblandade. Sedan vet jag som socionom och som dessutom jobbar med missbrukare att det är det många som faktiskt har problem med alkoholen vilket kan komplicera på festliga tillställningar där det finns överallt. Det finns numera en del alkoholfria och ekologiska alternativ på Systembolaget om man vill ha det på bröllopet.

 

 

Här är några av mina favoriter som jag smakat:

 • Jus de Pommes Artisanal (nr 99202)
  Fungerar som alkoholfritt bubbel och kan serveras till lättare rätter av fisk, kyckling eller fläskkött, eller till inte alltför söta desserter. Pris: 39 kr/500 ml. Kategori: Must.
 • Bionade Elderberry (nr 1935)
  En perfekt sällskapsdryck, eller som aperitif innan maten. Pris: 12.60 kr/330 ml. Kategori: Övrigt.
 • Störtebeker 1402 (nr 1900)
  Trots att jag inte tycker om öl så tycker jag denna är ok och den fungerar bäst som sällskapsdryck.

 

Sedan går det ju blanda till olika drinkar och bål med hjälp av olika ingredienser. Klicka in dig här, så kan du hämta inspiration bland foton och drinkrecept.

 

/Vera

Alkoholfri fördrink. Foto: Vera Waldemarsdotter

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln