headerfoto

Makeup: Inspirerat av 50-talet

50-talet var ett glamoröst årtionde med stilikoner så som Marilyn Monroe och Audrey Hepburn. (Se vår Pinterestboard för mer 50-talstips) Många män hade dött i andra världskriget, och det bidrog till att sminkningarna blev allt djärvare. Hollywood var en stor inspiration för kvinnor i alla åldrar. Här visar jag hur du själv kan lägga en 50-tals inspirerad make up som passar 50-talsbröllopet - eller festen. Denna sminkning är enkel och går väldigt fort att göra. För den som vill vara extra tidstypisk bör du matcha läppstift och nagellack.

På 50-talet blev foundation (då ofta kallad brunkräm) - som vi känner den idag populär och den användes flitigt. Läppstift i alla möjliga nyanser av rött var populärt, yngre kvinnor valde ofta mer rosa nyanser. Ögonskuggan användes sparsamt medan det inte snålades med eyeliner. Eyelinern hjälpte till att dra fokus till ögonen. 

Använd gärna ekologisk makeup eller naturkosmetik. (Här kan du se en video som handlar om giftiga tillsatser i make up.)

/Ellen

Foto: Ellen Csòrdás & Flickr.

​Karaktäristiskt för 50-tals makeup​

Ögon
Ögonskuggan var ofta matt eller med lite skimmer. Oftast användes bara en nyans som applicerades över hela ögonlocket. Eyeliner applicerades längs hela ögonlocken och slutade i en liten vinge. Detta kan kräva lite övning. Enligt mig funkar denna look även bra till vardags 2015. Mascara i tubform som vi känner den idag slog igenom stort på 50-talet. Den applicerades bara på de övre fransarna.

Ögonbryn
Ögonbrynen var naturliga, inte för smalt plockade. Men de var tydligt definierade, tjockare i framkant och sen tydligt avsmalnande.

Rouge
Rouge applicerades på samma sätt som vi är vana vid idag. I en svepande rörelse längs med kinderna.

Läppar
Läpparna var i fokus och de målades gärna för att se större ut. Marilyn Monroe använde sig av flera olika nyanser av rött för att få läpparna att se fylligare ut.

Huden
Foundation var som sagt populärt på 50-talet. En felfri hy är väl dock väldigt tidlöst.

Följ våra bröllopsbloggare Ellen & Gustav, varje vecka, hela vägen fram till bröllopet! Läs alla deras samlade inlägg här >​

Vill ni bolla idéer med andra brudpar som planerar bröllop?

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln