headerfoto

Favours till bröllopsgästerna

Gästbloggare: Vera Waldemarsdotter

 

Att ge gåvor (eller favours som det kallas) till gästerna är något vi tagit efter från USA och som blir mer och mer populärt, och även mer påkostat. Idén härstammar ursprungligen från Rom där man gav bort små ädelstenar, och även sockerkristaller när det började bli eftertraktat. Bland de rika levde det kvar under namnet "bonbonniere" där gåvan bestod av en ask i kristall eller porslin och som innehöll sockerbitar eller dyr konfekt. Det finns ju en hel del att välja mellan om man nu väljer att ha gästpresenter. Sedan beror det mycket på hur stor budget man har. Det är helt okej att välja bort det också. Ett bra tips att pyssla dessa saker tillsammans med vänner.

 

Favors för alla budgetar: 

 

Budget: Något hemmagjort ex. egna praliner, marmelad, kakor, badsalt eller något annat ni gjort själva. Dragerande mandlar sägs i USA stå för fertilitet och god hälsa. Askar går att göra av gamla tapeter. Pris: ca 20-100 kr person/par/familj.

 

Mellan: Om du har lite mer budget så kan du exempelvis ge gästerna tvålar som du kan sätta egen prägel på genom egen dekoration. Jag såg ett roligt exempel på ett bröllop där de gav sina gäster läppbalm med mintsmak och på omslaget hade de klistrat på en etikett med "It´s mint to be" och så brudparets namn och datum. Pris: 100-200 kr per person/par/familj.

 

Lyx: Ge bröllopsgästerna en SPA-korg med valda skönhetsprodukter, te och badsalt – något som står för harmoni och hållbarhet. Pris: 200-500 kr per person/par/familj.

 

Genom att ge gästerna hållbara och miljövänliga favors så kan du också ge dem chans att få prova på nya produkter, och förhoppningsvis påverka dem att välja medvetet även i framtiden och nyfikna att veta mer.

 

/Vera

 

 

    

 

Foto: Frida Börjeson/Fridaborjeson.se & MaryFly.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln