headerfoto

DIY: Ljuslyktor av gamla strumpbyxor

Att återbruka saker du annars skulle ha slängt i soporna är en smart miljöbesparing. Sakerna får ett andra liv och du behöver inte köpa nytt. Här har jag ett tips hur du använder dig av ett par trasiga strumpbyxor att sätta runt vanliga glasburkar - och vips har du snygga ljuslyktor att ställa på bordet eller i fönstret på bröllopsfesten. Det blir dramatiskt och häftigt med svarta lyktor till en annars väldigt vit dekor. Svart passar särskilt bra till höstbröllopet tillsammans med orange pumpor och löv att dekorera med.

/Anna

Ps. Här får du ett annat tips hur du kan göra en hårmunk av en gammal strumpbyxa!
Och här är ett tips från Linn och Mattias som dekorerade sina ljuslyktor med spets och snöre!
 

Foton: Anna Hjärp


Material: Ett par strumpbyxor (som du ändå har tänkt att slänga - jag hade ett par snygga mönstrade), sax, diskade glasburkar, miljövänliga värmeljus, vintage pärlhalsband, eventuellt grovsalt

Gör så här: 
1. Klipp av benen på strumpbyxan och gärna foten.
2. Du kan välja att trä över hela foten på glasburken eller klä in burkarna med remsor av strumpbyxorna. Rulla dem lite i kanterna så blir det snyggare. Du behöver inte ens lim!
3. Ställ i värmeljus. För att värmeljuset ska stå stadigare i botten på burken kan du hälla grovsalt i dem.
4. Dekorera gärna med vintage pärlhalsband på bordet för fin effekt.

För fler miljövänliga bröllopsdekorationer kika gärna in på vår Pinterest! >
 

Vill du ha fler tips inför bröllopet? Bli medlem i EcoBride Club!

Bli medlem i EcoBride Club - helt kostnadsfritt. Gå med i EcoBride Club så får du tillgång till vår slutna facebook-grupp, exklusivt och endast för medlemmar. Ställ dina personliga frågor inför bröllopet och få tips, inspiration och idéer från andra brudpar och våra samarbetsparters. Vi hjälper er att spara både pengar och miljö. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln