headerfoto

Inspirationen bakom Sara & Daniels ekobröllop

Gästbloggare: Sara Bengtsson

 

Ni som har följt min gästbloggning här på EcoBride i sommar märkte kanske att det var tyst från mig förra veckan. Jag hade tyvärr en rätt jobbig vecka privat, men tro inte att det gick ut över bröllopsplanerna! Nu har jag helt nya krafter och med bara 10 dagar kvar tills den stora dagen så kan jag behöva varenda uns av energi!

Jag har redan bloggat om våra bästa tips och lite om hur vi har tänkt i vår väg mot ett ekologiskt bröllop. Min tanke var att denna vecka blogga om hur lätt och snyggt man kan binda sin egen brudbukett av vilda blommor. Men här i Göteborg var det längesedan det var väder för att plocka blommor. Eller ja, det var helt okej väder i lördags men då blev jag överraskad av mina vänner med en möhippa och de hade inte blomplockning på schemat.

Till saken, dagens tips var det.

Något som man kommer märka ganska rejält på vårt bröllop är allt pyssel som jag har gjort. Det kommer bli allt från vimplar till pimpade smörknivar. Allt för att hela bröllopet ska spegla oss, meningen är att folk ska tänka "det här är så Daniel & Sara".

Och detta utan att spendera många kronor. Det vi gjort var helt enkelt att kolla runt omkring oss och använda oss av det vi redan har hemma. Allt ifrån olika papper och pärlor som jag fått från familj och vänner till garner som jag har samlat på mig genom åren. Till och med små pappersbitar som blivit över i allt pysslandet har jag tagit tillvara , klippt till hjärtan och gjort girlanger av.
I över ett år har vi även sparat på glasburkar, flaskor och plåtburkar som vi kommer använda som vaser och ljuslyktor. En hel del har vi köpt på second hand också och de få nya saker som vi har köpt in har vi varit nog med att hitta de allra bästa alternativen eller helt enkelt köpt saker som vi kommer ha användning av även efter bröllopet.

Och man behöver inte bara kolla runt efter vad man har i hemmet utan man kan samla massa inspiration om man kollar runt omkring sig i naturen.
På min korta promenad till spårvagnen finns där en hel dunge med sjukt häftiga ormbunkar. Tanken på att fylla alla våra vaser med ormbunkar har slagit mig mer än en gång men nu börjar de tyvärr bli lite bruna och vissna. Men å andra sidan har jag upptäckt att det finns tonvis med kottar som bara väntar på att bli plockade. Och om jag hinner ge mig ut med en korg någon dag så kommer dessa kottar att pryda borden där vi ska äta vår fantastiska, ekologiska bröllopstårta.

Jag skulle kunna skriva en hel bok om vad som ger mig inspiration men nu hinner jag inte. Nu ska jag sy lite rosetter till mina brudtärnors accessoarer så ni får helt enkelt titta er omkring och finna er egen inspiration!

 

Bara 10 dagar kvar... /Sara

 

Mer pyssel-inspiration och bilder från möhippan hittar du på min blogg Lilla Bröllopsmonstret >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln