headerfoto

Rättvisa rosor till Alla hjärtans dag

Imorgon är det dags att hylla kärleken på Alla hjärtans dag. Mitt tips är att ge bort rättvisemärkt choklad eller rättvisemärkta rosor till din kärlek.

Just rättvisemärkta rosor lanserades i Sverige redan för tre år sedan men har tyvärr fått ett bakslag på sista tiden och tappat krafigt i försäljning. Enligt organisationen Rättvisemärkt som står bakom certifieringen och som arbetar för att förbättra levnadsvillkoren för de anställda på rosodlingarna så är det finanskrisen som slagit hårt mot blomsterindustrin. Särskilt i Afrika. I de odlingstäta områdena i Östafrika har befolkningen även drabbats hårt av torka vilket tyvärr gör att det kan vara svårare att hitta Rättvisemärkta rosor i butiken i år.

 

Fråga din handlare efter Rättvisemärkta rosor eller andra Rättvisemärkta blommor. Adresser till en blomsterhandel som säljer Rättvisemärkta blommor nära dig finns både på Rättvisemärkts hemsida och på Fair Flowers Fair Plants hemsida där du enkelt kan söka utifrån ditt postnummer. Då kan du även passa på att fråga om de gör brudbuketter och vilka blommor det kommer vara säsong för när ni ska gifta er.

 

Ha en riktigt kärleksfull Alla hjärtans dag!

 

Sök Rättvisemärkta blommor på din ort

Foto: Katharina Brunat

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln