headerfoto

2010 väntas bli nytt rekordår för bröllop

Kanske är det prinsessorna som sätter hela Sverige i bröllopsyra. Eller att vi börjar återhämta oss efter lågkonjunkturen. 2010 väntas bli ett riktigt bröllopsår! Efterfrågan på ekobröllop väntas också att öka.  

 

Det talas ofta om ekobröllop som en trend men jag ser snarare att det blir ett allt mer naturligt val för brudpar. Att göra medvetna val utifrån sina värderingar och så långt det är möjligt i samklang med vår omvärld.

Men enligt ny statistik från Statistiska Centralbyrån så har antalet bröllop faktiskt minskat något under förra året. Under 2009 års första tio månader gifte sig 42 662 svenska par. Det är första gången på sju år som antalet bröllop minskar i Sverige. Lågkonjunkturen kan vara en orsak. I tider av varsel och ekonomisk oro väljer många att prioritera vardagsbudgeten. Att vänta på ett ” kungligt bröllopsår” kan vara en annan.

När jag besökte Bröllopsmässan för ett par veckor sedan var det just det senare svaret som många framhöll. Victoria och Daniels kungliga förlovning kan ha fått många brudpar att vänta ett år för att dela lyckan under bröllopsåret 2010 istället.

Men känn ingen brådska. Genomsnittsåldern vid första giftermålet är 35,1 år för män och 32,5 år för kvinnor. Och råkar du tillhöra Bergs kommun i Jämtlands län så kommer ni statistiskt sätt var äldst i landet när ni gifter er. Här är kvinnorna i genomsnitt 36 år och männen 40,3 år då de ingår sitt första äktenskap.

 

När ska just ni gifta er? Och varför har ni valt detta datum? Skriv till EcoBride och berätta!

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln