headerfoto

Hur väljer man rätt lokal för bröllopsfesten?

All gäster måste få plats, det ska vara hyfsat nära vigselplatsen, möjlighet att skapa dansgolv, gärna ett utrymme vid sidan för de som hellre pratar än dansar, fräscha toaletter, bra belysning och gärna havsutsikt och så till en rimlig budget. Den stora jakten på lokal för bröllopsfesten har börjat! Det är många praktiska detaljer som ska falla på plats. Ja, just det...har ni någon miljöpolicy? Den sista frågan är lätt att tappa bort i alla andra hundratals frågor som måste klaffa.

Mitt råd är att alltid se till helheten. Är anläggningen Svanen-märkt? Finns det en miljöpolicy? Hur arbetar de med transporter, tvätt, källsortering, städning, mat oh dryck med mera? Får personalen utbildning i miljöfrågor? Kan de svara på era eko-önskemål? Våga ställa lite krav, ju fler som frågar desto snabbare förstår anläggningarna att detta är frågor som är viktiga för deras kunder.

Själv har jag spenderat skärtorsdagen med att leta lokal tillsammans med ett brudpar som ska gifta sig på Orust i sommar. De har istället valt att rikta in sig på att hyra en lokal där de kan göra det mesta själva vad det gäller mat och dryck och annat. På så sätt får man större kontroll och kan fatta egna miljömedvetna och hållbara val för bröllopsfesten. Väljer ni istället en anläggning som arbetar miljövänligt och medvetet så kan ni få många bra tips och idéer på köpet. Oavsett vad ni önskar för lokal till er bröllopsfest så titta runt på fler olika alternativ. Jämför priser, praktiska detaljer och inte minst magkänsla. Varje gång ni åker förbi samma lokal i framtiden kommer ni att minnas tillbaka och kunna säga till barn och barnbarn "här gifte vi oss". Så ut och titta under påskhelgen! Lycka till och glad påsk!

 

Några exempel på Svanen-märkta anläggningar:

  • Hällsnäs Herrgård och Råda Säteri utanför Göteborg har i samarbete med företaget Asfaltsblomman tagit fram ett eget Reko-koncept för bröllop.
  • Rånäs slott i Roslagen, cirka en timme från Stockholm, har i samarbete med företaget Klimatpositiv tagit fram en metod för att klimatkompensera sin verksamhet.
  • Hotellkedjan Scandic erbjuder över 100 Svanen-märkta hotell.
  • Organisationen Svenska Möten har som mål att alla deras över 100 anläggningar ska vara Svanen-märkta till 1 juli 2010.

Det finns alldeles säkert många fler lokaler som arbetar miljövänligt i vårt avlånga land. Jag blir jätteglad för alla tips på fler anläggningar som passar för bröllop och som arbetar hållbart. Tipsa gärna om just er favorit!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln