headerfoto

Hur väljer man rätt lokal för bröllopsfesten?

All gäster måste få plats, det ska vara hyfsat nära vigselplatsen, möjlighet att skapa dansgolv, gärna ett utrymme vid sidan för de som hellre pratar än dansar, fräscha toaletter, bra belysning och gärna havsutsikt och så till en rimlig budget. Den stora jakten på lokal för bröllopsfesten har börjat! Det är många praktiska detaljer som ska falla på plats. Ja, just det...har ni någon miljöpolicy? Den sista frågan är lätt att tappa bort i alla andra hundratals frågor som måste klaffa.

Mitt råd är att alltid se till helheten. Är anläggningen Svanen-märkt? Finns det en miljöpolicy? Hur arbetar de med transporter, tvätt, källsortering, städning, mat oh dryck med mera? Får personalen utbildning i miljöfrågor? Kan de svara på era eko-önskemål? Våga ställa lite krav, ju fler som frågar desto snabbare förstår anläggningarna att detta är frågor som är viktiga för deras kunder.

Själv har jag spenderat skärtorsdagen med att leta lokal tillsammans med ett brudpar som ska gifta sig på Orust i sommar. De har istället valt att rikta in sig på att hyra en lokal där de kan göra det mesta själva vad det gäller mat och dryck och annat. På så sätt får man större kontroll och kan fatta egna miljömedvetna och hållbara val för bröllopsfesten. Väljer ni istället en anläggning som arbetar miljövänligt och medvetet så kan ni få många bra tips och idéer på köpet. Oavsett vad ni önskar för lokal till er bröllopsfest så titta runt på fler olika alternativ. Jämför priser, praktiska detaljer och inte minst magkänsla. Varje gång ni åker förbi samma lokal i framtiden kommer ni att minnas tillbaka och kunna säga till barn och barnbarn "här gifte vi oss". Så ut och titta under påskhelgen! Lycka till och glad påsk!

 

Några exempel på Svanen-märkta anläggningar:

  • Hällsnäs Herrgård och Råda Säteri utanför Göteborg har i samarbete med företaget Asfaltsblomman tagit fram ett eget Reko-koncept för bröllop.
  • Rånäs slott i Roslagen, cirka en timme från Stockholm, har i samarbete med företaget Klimatpositiv tagit fram en metod för att klimatkompensera sin verksamhet.
  • Hotellkedjan Scandic erbjuder över 100 Svanen-märkta hotell.
  • Organisationen Svenska Möten har som mål att alla deras över 100 anläggningar ska vara Svanen-märkta till 1 juli 2010.

Det finns alldeles säkert många fler lokaler som arbetar miljövänligt i vårt avlånga land. Jag blir jätteglad för alla tips på fler anläggningar som passar för bröllop och som arbetar hållbart. Tipsa gärna om just er favorit!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln