headerfoto

Vad kostar ett bröllop?

En ny undersökning visar att svenska par lägger i genomsnitt 54 000 kronor på sina bröllop. I storstäderna är det vanligare med dyra bröllop. Där lägger omkring en femtedel 100 000 kronor på sitt bröllop. Majoriteten gifter sig kyrkligt, en tredjedel gifter sig borgerligt. Festen kostar mest och landar i genomsnitt på 35 000 kr.

 

Personligen tror jag inte att det finns någon specifik summa ni ”måste” lägga för att det ska bli ett lyckat bröllop. Allt beror givetvis på hur många gäster och vilken inramning ni tänkt er. Och jag är helt övertygad om att det inte behöver bli dyrare bara för att ni väljer etiskt och ekologiskt. Här kommer några tips på hur ni kan hålla nere budgeten utan att göra avkall på vare sig känsla, kvalitet, miljö eller socialt ansvar.

 

  • Låna. Låna alla accessoarer ex. smycken, slips, manschettknappar, hårspännen etc.
  • Återanvänd. Köp kläder och skor som ni kan använda många gånger framöver. Eller köp second-hand. Gör om mormors gamla vigselring eller låt en guldsmed ta tillvara andra smycken som ni har liggandes men aldrig använder.
  • Hyr. Hyr bröllopsklänning och brudgummens kläder. Hyr även porslin, linnedukar och servetter till festen.


Undersökningen är gjord av Synovate för Swedbanks räkning bland drygt 1 000 personer. De som tillfrågats är personer som nyligen gift sig.

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln