headerfoto

Klädbytardag över hela Sverige

Imorgon är Miljövänliga dagen! Lördagen den 24 april anordnas klädbytardagar på 36 platser i landet. Kolla in vilken som är närmast dig! Passa på att leta efter accessoarer till bröllopet eller kläder till sommarens alla fester som ni ska gästa.

Jag och mina väninnor började byta kläder med varandra för ungefär ett år sedan. Vi samlas när det är dags att rensa ut vinter eller sommargarderoben och kollar om det finns kläder och accessoarer som någon annan i gänget kan passa i men som man själv tröttnat på. Det som blir över lämnar vi till Emmaus eller Myrorna. Detta har bland annat gett mig följande garderobsfavoriter - en jättefin svart omlottklänning, ett halsband jag verkligen gillar, en röd schal, en snygg blommig tunika och en trekvartsärmad grå tröja som är min absoluta favorit och som jag använder varje vecka!

Behöver jag tillägga att jag verkligen gillar konceptet! Dessutom är det mycket bra ur energisynpunt. Att tillverka kläder belastar miljön mycket hårt. För att tillverka ett par jeans, en t-shirt och en bomullskofta går det åt 67 kWh, vilket motsvarar den energi som krävs för att koka 300 portioner spagetti! Enligt Naruskyddsföreningen används 97 procent mindre energi om vi köper second hand eller byter kläder jämfört med att nytillverka samma plagg.

Så rensa garderoben och byt till något nytt och fräscht! Eller förlåt...jag menar gammalt och fräscht, fast nytt för just dig :)

 

Dag: Lördag 24 april

Tid & plats: Läs mer på Naturskyddsföreningens hemsida.

 

Skriv gärna vilka fynd du hittar till din garderob!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln