headerfoto

Tårta värdig en prinsessa

Prinsesstårtan är svenskarna absoluta favorittårta. Frågan är om Kronprinsessan nöjer sig med en "gammal goding" till bröllopet? Och med exakt en vecka kvar till det kungliga bröllopet så börjar man ju bli ganska nyfiken på vad de fyra årens vinnare av "Årets konditor" har lyckats hitta på som kunglig avslutning på bröllopsfesten. Conrad Tyrsén, Jennie Elmerfors, Mattias Ljungberg och Maria Grave har samtliga varit delaktiga i utformningen av bröllopstårtans smak och form.  Även kronprinsessparet har varit med och provsmakat och haft ett avgörande inflytande på sin bröllopstårta. 

Redan i maj månad lanserades Folkets bröllopstårta vilket spås bli årets storsäljare bland svenska brudpar. Folkets bröllopstårta påminner om en prinsesstårta till utseendet men skiljer sig till innehåll. Tårtan är bakad på mandelbotten och fylld med jordgubbskompott, vaniljbavaroise (mousse) och mandelkrisp. Tårtan är täckt av vit marsipan och dekorerad med kristyr, ett ljusblått sidenband och guldkrona och finns till försäljning på de flesta konditorier i Sverige. Folkets bröllopstårta kostar från 250 kronor och uppåt beroende på storlek.

Mer om kronprinsessans tårta och folkets bröllopstårta kan ni läsa här www.bageri.se


Tänk på att be om att få er bröllopstårta bakad av ekologiska ingredienser. Oftast brukar det inte vara något större problem men vissa konditorier kan vara lite kinkiga.  När jag beställde tårta till min bokrelease från kocklandslagets konditor Patrik Fredriksson så kunde jag välja och vraka bland ekologiska smaker och alternativ, så kan han få tag i ingredienserna borde ju även andra konditorier kunna få det. Våga vara kräsen och visa att det är viktigt för er. 

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln