headerfoto

Äta betong och andas pengar?

Vilken skillnad kan de pengar ni som brudpar lägger på ert bröllop göra egentligen? Vad spelar det för roll i praktiken att ni väljer rättvisemärkt kaffe till tårtan, skjorta av ekologisk bomull och Svanen-märkta kuvert till inbjudningskorten?  Det är ju trots allt bara en dag i livet säger den cyniske.

 

Men tänk på att svenska brudpar årligen spenderar cirka 2,7 miljarder kronor på produkter och tjänster för sitt livs fest, säger jag. Tänk om varje brudpar tog på sig att åtminstone hälften av de produkter och tjänster som köps inför bröllopet skulle vara miljömedvetna och socialt ansvartagande val. Det skulle ju faktiskt göra en hel del skillnad. Det tror i alla fall jag.

 

- Du kan inte köra ett träd. Men du kan inte heller äta betong eller andas pengar, säger Pavan Sukhdev i en tänkvärd artikel i Svenska Dagbladet idag.

 

Pavan Dukhdev är ekonom och ledare för TEEB (The Economic Ecosystems and Biodiversity) och presenterar en rapport på initiativ av FN:s miljöprogram. Vad skulle det kosta företag att betala för sin negativa miljöpåverkan?  Kan man vara kapitalist och samtidigt räkna in naturkapital och mänskligt och socialt kapital?

 

Läs hela artikeln här >  

 

Tänkvärt en vacker sommardag som den här. Jag sitter på tåget mot Österlen och ser hur ett fantastiskt Sommar-Sverige seglar förbi med smörblommor, gröna ängar och klarblå sjöar. Bregott-fabriken i en liten ask och somrig bröllopsidyll när den är som bäst. 

 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln