headerfoto

Mitt bästa tips!

Gästbloggare: Sara Bengtsson

 

Jag lovade att skriva lite om mina bästa tips för ett miljömedvetet bröllop men jag tänkte börja med mitt bästa!

Jag och Daniel brottades länge om hur vi skulle göra med våra inbjudningar. Hur vi än vred och vände på det blev det aldrig särskilt miljövänligt eller billigt.

Många korttillverkare erbjuder olika miljövänliga alternativ men utbudet är litet och inte så personligt. Så vi bad en vän till oss att göra en egen design. Vi hade många olika tankar om hur vi sedan skulle trycka våra inbjudningar, vi kunde trycka dem på ekologiskt tyg och skicka ut dem eller tryck upp dem som filmaffischer. Men problemet med kuvert med mera kvarstod ändå.
Tillslut bestämde vi oss för att trycka upp dem som vykort på miljövänligt papper. På så sätt kunde vi skriva en liten personlig hälsning till var och en av våra gäster. Sen skapade vi en hemsida med all viktig information som våra gäster behövde veta.

På så sätt slapp vi skicka med en himla massa information med själva inbjudningen. Istället skrev vi bara hemside-adressen på vykortet. Detta sparade oss inte bara en massa papper utan även en himla massa pengar då våra vykort endast behövde ett frimärke!


Slutresultatet såg ut så här:

 

Att ha en hemsida med information har varit guld värd. Vi fick verkligen med ALL information och vi kunde även passa på att uppmana våra gäster att ta tåget eller samåka för miljöns skull. Dessutom har vi kunnat uppdatera vår hemsida om allt möjligt och på så sätt nått ut till alla våra gäster utan minsta ansträngning. Att informationen har gått fram till alla är det ingen tvivel om för det är ingen som har ringt och frågat något utöver vad vi önskar oss i bröllopspresent. Att vi inte önskar oss något struntar visst folk i men det hade man kanske kunnat lista ut.

Vi beställde våra vykort från internet eftersom vi hade lite bråttom, vi är alltid ute i sista minuten. Men om man har lite tid på sig tycker jag att man ska gå runt till de lokala tryckerierna, kolla deras miljövänliga alternativ och jämföra priser!

Så detta var mitt allra bästa tips till alla Eko-brudar där ute. Det sparade oss en väldigt massa tid, pengar och miljö!

Nästa vecka kommer det ännu mer tips från mig!

/Sara

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln