headerfoto

Mitt bästa tips!

Gästbloggare: Sara Bengtsson

 

Jag lovade att skriva lite om mina bästa tips för ett miljömedvetet bröllop men jag tänkte börja med mitt bästa!

Jag och Daniel brottades länge om hur vi skulle göra med våra inbjudningar. Hur vi än vred och vände på det blev det aldrig särskilt miljövänligt eller billigt.

Många korttillverkare erbjuder olika miljövänliga alternativ men utbudet är litet och inte så personligt. Så vi bad en vän till oss att göra en egen design. Vi hade många olika tankar om hur vi sedan skulle trycka våra inbjudningar, vi kunde trycka dem på ekologiskt tyg och skicka ut dem eller tryck upp dem som filmaffischer. Men problemet med kuvert med mera kvarstod ändå.
Tillslut bestämde vi oss för att trycka upp dem som vykort på miljövänligt papper. På så sätt kunde vi skriva en liten personlig hälsning till var och en av våra gäster. Sen skapade vi en hemsida med all viktig information som våra gäster behövde veta.

På så sätt slapp vi skicka med en himla massa information med själva inbjudningen. Istället skrev vi bara hemside-adressen på vykortet. Detta sparade oss inte bara en massa papper utan även en himla massa pengar då våra vykort endast behövde ett frimärke!


Slutresultatet såg ut så här:

 

Att ha en hemsida med information har varit guld värd. Vi fick verkligen med ALL information och vi kunde även passa på att uppmana våra gäster att ta tåget eller samåka för miljöns skull. Dessutom har vi kunnat uppdatera vår hemsida om allt möjligt och på så sätt nått ut till alla våra gäster utan minsta ansträngning. Att informationen har gått fram till alla är det ingen tvivel om för det är ingen som har ringt och frågat något utöver vad vi önskar oss i bröllopspresent. Att vi inte önskar oss något struntar visst folk i men det hade man kanske kunnat lista ut.

Vi beställde våra vykort från internet eftersom vi hade lite bråttom, vi är alltid ute i sista minuten. Men om man har lite tid på sig tycker jag att man ska gå runt till de lokala tryckerierna, kolla deras miljövänliga alternativ och jämföra priser!

Så detta var mitt allra bästa tips till alla Eko-brudar där ute. Det sparade oss en väldigt massa tid, pengar och miljö!

Nästa vecka kommer det ännu mer tips från mig!

/Sara

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln