headerfoto

Alla beslut räknas

Gästbloggare: Sara Bengtsson

 

Nu börjar det närma sig dagen med stort D för oss. Mindre än en månad kvar och vi håller som bäst på med de allra sista detaljerna. Folk frågar hela tiden om vi börjar få bröllopsnerver men vi är faktiskt oförskämt lugna.

Jag måste bara berätta för er hur mycket positiv respons vi har fått för att vi planerar ett ekologiskt bröllop. Det är inte bara våra gäster som har visat sin uppskattning utan även de företag som hjälper till runt om.
En av våra största farhågor, att ett ekologiskt bröllop skulle bli mycket dyrare än ett vanligt, inföll sig aldrig. Till och med vår florist har varit så tillmötesgående med våra krav att hon blandar i vilda växter och blommor i våra arrangemang. Det kommer bli helt fantastiskt.  Och så Oss, det är det som är det viktigaste.

Men att ringa och gå runt till olika företag innan ni bestämmer sig är ju knappast ett nytt tips. Men glöm inte att det är Ni som gör en beställning och det är Ni som bestämmer, kan inte företaget leverera så gå vidare! Det vi har lärt oss är att höra hur personen reagerar till ordet "ekologiskt", en del skiner upp på en gång och då vet man att man hittat rätt. Andra personer suckar högt och påpekar på en gång att det kommer bli dyrare, och om de inträffar så är mitt råd att gå vidare. 

För vår del handlade det om tårtan. I början skulle det inte vara några som helst att få hela tårtan ekologiskt. Det ändrade sig snabbt till att de ändå var rätt jobbigt, det skulle kosta en hel del mer. Från det gick det till att tårtan till största del kunde bli ekologiskt och tillslut så föreslog konditorn att hon kunde använda ekologiska blommor att dekorera tårtan med.
Ni kanske kan ana hur detta slutade. Vi hittade en ny konditor som bakar hela tårtan och dekorerar den ekologiskt och det blir till och med billigare!

Det jag ville säga i dagens gästbloggning är i alla fall att om man satsar på ett ekologiskt bröllop så kommer man må så bra. För varje beslut vi tar så mår vi lite bättre och blir lite gladare. Och det blir lättare och lättare att välja bort alla onödiga saker som man kanske annars förknippar med bröllop.

Och tro inte att era beslut inte gör någon skillnad. Även om ni bara byter ut era papperservetter mot tygservetter så gör det en himla stor skillnad på miljön och framför allt sätter ni ribban för alla andra par i er släkt/bekantskapskrets som kanske inte har tänkt på allt omiljövänligt i deras festplanering. 

Vi har inte en enda gång ångrat att vi valde ett ekologiskt bröllop!

 

Hälsningar /Sara

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln