headerfoto

Bröllopstårta i blått

Jag har bakat blåbärstårta! På egenplockade blåbär från de västsvenska skogarna. Måste därför passa på att tipsa om Arlas utomordentliga tårt-recept-sida med mycket inspiration för både sommarfester och bröllop. Tyvärr skriver de inte ut alla ingredienserna som ekologiska, men just en tårta är superenkel att få helt ekologisk om man bakar själv. Mjöl, socker, ägg, smör, grädde – allt finns ekologiskt i er vanliga matbutik.

 

Bröllopstårta är en gammal tradition som går tillbaka ändå till romartiden och symboliserar lycka i äktenskapet och många barn. Antalet våningar på tårtan sägs symbolisera antalet barn brudparet ska få. Men det blir allt vanligare med en-vånings-tårtor till bröllop. Och nu för tiden är det ju allt vanligare att man nöjer sig med ett eller två barn också för den delen. :)

 

Det sägs föra olycka med sig om bruden bakar tårtan och jag håller faktiskt med. Inte för skrocken om olyckans skull utan för att minska stressen inför sin bröllopsdag. Om ni inte vill anlita ett konditori så är tårtbakning en jättebra uppgift att leja ut på släkt eller vänner. Att plocka blåbär eller andra sommarbär likaså. Det är trevligt men också tidskrävande. Men att plocka egna bär imponerar ofta på gästerna och är både bra för miljön och dessutom mycket godare än vattniga importerade växthus-blåbär i gigantisk storlek.  Kanske kan ni önska er tårtan som bröllopspresent?

 

Har du något bra tårtrecept? Tipsa mig gärna här!

 

Recept på blåbärstårta >

Foto: Arla. Mors Lilla Olle tårta.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln