headerfoto

Hyra buss till bröllopet?

En av de saker som inspirerade mig mest med Victoria & Daniels bröllop var sändningarna från festkonserten i Konserthuset i Stockholm kvällen före bröllopet. Mark Levengood hade full sjå för att lotsa TV-tittarna i vem som var vem på röda matten... Och plötsligt stannar en blå SL-buss och ut kommer den ena kungligheten efter den andra. Kronprinsessan och Prins Daniel valde alltså att låta även de förnämaste gästerna åka vanlig hederlig lokalbuss till festligheterna. Kul tycker jag! Och mycket bra ur miljösynpunkt.

 

När mina vänner gifte sig på Orust för ett par veckor sedan gjorde de likadant. De flesta av gästerna var bosatta i Göteborg cirka 6 mil från bröllopsfesten. Att hyra rum på Orust är visserligen mycket trevligt men ganska dyrt i semestertider och dessutom svårt att hitta hotell eller pensionat i närheten så det räcker till alla. Lösningen med hyrd buss var därför mycket populär. Om kostnaden inte ryms i er bröllopsbudget så är de flesta gäster säkert villiga att själva betala en hundring eller två för att slippa köra. Låt gästerna inkludera i sitt o.s.a om de är intresserade av att åka buss eller samåka med andra till ert bröllop.

 

Kostnaden för att hyra en buss varierar beroende på hur stor buss ni behöver (en normalstor buss tar 50 pers) och hur länge chauffören måste vänta på plats. Kontakta några olika bolag och jämför priser, service, om de har miljöbussar etc. Busschauffören Håkan från Gunnars buss som fick köra turen till Orust var en riktigt klippa och förtjänar en extra eloge. Han både assisterade kocken vid grillen och agerade privatchaufför åt bruden far, på jakt efter den bortglömda mjölken till kaffet. Allt med lika glatt humör. Det är service det!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln