headerfoto

Inspirationen bakom Sara & Daniels ekobröllop

Gästbloggare: Sara Bengtsson

 

Ni som har följt min gästbloggning här på EcoBride i sommar märkte kanske att det var tyst från mig förra veckan. Jag hade tyvärr en rätt jobbig vecka privat, men tro inte att det gick ut över bröllopsplanerna! Nu har jag helt nya krafter och med bara 10 dagar kvar tills den stora dagen så kan jag behöva varenda uns av energi!

Jag har redan bloggat om våra bästa tips och lite om hur vi har tänkt i vår väg mot ett ekologiskt bröllop. Min tanke var att denna vecka blogga om hur lätt och snyggt man kan binda sin egen brudbukett av vilda blommor. Men här i Göteborg var det längesedan det var väder för att plocka blommor. Eller ja, det var helt okej väder i lördags men då blev jag överraskad av mina vänner med en möhippa och de hade inte blomplockning på schemat.

Till saken, dagens tips var det.

Något som man kommer märka ganska rejält på vårt bröllop är allt pyssel som jag har gjort. Det kommer bli allt från vimplar till pimpade smörknivar. Allt för att hela bröllopet ska spegla oss, meningen är att folk ska tänka "det här är så Daniel & Sara".

Och detta utan att spendera många kronor. Det vi gjort var helt enkelt att kolla runt omkring oss och använda oss av det vi redan har hemma. Allt ifrån olika papper och pärlor som jag fått från familj och vänner till garner som jag har samlat på mig genom åren. Till och med små pappersbitar som blivit över i allt pysslandet har jag tagit tillvara , klippt till hjärtan och gjort girlanger av.
I över ett år har vi även sparat på glasburkar, flaskor och plåtburkar som vi kommer använda som vaser och ljuslyktor. En hel del har vi köpt på second hand också och de få nya saker som vi har köpt in har vi varit nog med att hitta de allra bästa alternativen eller helt enkelt köpt saker som vi kommer ha användning av även efter bröllopet.

Och man behöver inte bara kolla runt efter vad man har i hemmet utan man kan samla massa inspiration om man kollar runt omkring sig i naturen.
På min korta promenad till spårvagnen finns där en hel dunge med sjukt häftiga ormbunkar. Tanken på att fylla alla våra vaser med ormbunkar har slagit mig mer än en gång men nu börjar de tyvärr bli lite bruna och vissna. Men å andra sidan har jag upptäckt att det finns tonvis med kottar som bara väntar på att bli plockade. Och om jag hinner ge mig ut med en korg någon dag så kommer dessa kottar att pryda borden där vi ska äta vår fantastiska, ekologiska bröllopstårta.

Jag skulle kunna skriva en hel bok om vad som ger mig inspiration men nu hinner jag inte. Nu ska jag sy lite rosetter till mina brudtärnors accessoarer så ni får helt enkelt titta er omkring och finna er egen inspiration!

 

Bara 10 dagar kvar... /Sara

 

Mer pyssel-inspiration och bilder från möhippan hittar du på min blogg Lilla Bröllopsmonstret >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln