headerfoto

Så fixar du kyssäkta läppar

Hångla mycket! Det är mitt bästa tips till alla blivande brudpar inför själva bröllopsdagen. Men hur lyckas man få munnen att pluta vackert röd/rosa utan att kladda ner sin äkta hälft eller behöva bättra på stup i kvarten? Många av de läppstift som marknadsförs som extra hållbara innehåller mineraloljor och parabener och andra syntetiska ingredienser som både torkar ut läpparna och som är ovänliga mot miljön. Välj ekologiska produkter, gärna certifierade, och ta gärna råd av en makeup-artist för att hitta en färg och ett märke som du gillar och kan använda även vid andra festliga tillfällen framöver.

 

Här kommer fem smarta tips på hur du får kyssäkta läppar:

 

1. Har du torra läppar som lätt fnasar sig? Borsta med en mjuk tandborste och lägg därefter på ett ekologiskt läppbalsam och låt verka. Upprepa med jämna mellanrum i god tid före bröllopet så den känsliga huden på läpparna hinner komma i balans.

2. Dags att skapa en vacker makeup. Borsta på ett tunt lager mineralfoundation på läpparna som grund så håller färgen längre.

 

3. Måla en kontur med en läppenna som är i samma ton som ditt läppstift. Vill du förstärka ett läppglans kan du måla hela läpparna med läppenna som grundfärg. 

 

4. Vill du ha en heltäckande effekt så använd en läppensel för att applicera läppstiftet. För en mjukare känsla kan du istället använda ett finger och dutta på färgen. Hamnar färgen lite utanför läppkonturen kan du använda en tops för att ta bort det utan att förstöra helheten. 

 

5. Tycker du att dina tänder ser gula ut när du använder läppstift i starka färger? Ett tips är att välja färger som har en kall underton, så upplevs dina tänder som lite vitare.

 

Har du fler tips på hur man lyckas med kyssäkta läppar? Skriv och berätta!

 

 

Tävling!

Just nu lottar vi ut ekologiska läppstift från Nvey Eco på EcoBride forum. Dessutom kan du tävla om ett lyxigt lip lustre på EcoBrides fanpage på Facebook. Bli medlem du också!

 

Denna månad har jag även testat Nvey Ecos läppstift och liplustre. Vill du veta vad jag tyckte läs EcoBride gillar

 

Foto: Martina Thalwitzer/Ourday.se

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln