headerfoto

Möhippa med Bollywood-känsla

Nu börjar jag återhämta mig efter helgens möhippa för min goda väninna Sara som ska gifta sig om några veckor. Roligt att få gå med som gäst ibland också :) Vi hade en fantastisk dag på Göteborgs gator och torg. Bland annat provade vi på Bollywooddans som jag gärna vill tipsa er om.

Bollywood är Indiens läckra och charmerande filmdans och Indiens svar på Hollywood. Här blandas alla världens danser, klassisk indisk och traditionell folklig dans, samt orientaliska och västerländska influenser. Glitter, sjalar, blommor och medryckande musik skapar färgstarka scener. Stegen är inte särskilt svåra att följa med i men danslärarinnan Anettes graciösa känsla och stilsäkra utryck är desto svårare att härma.

 

En danslektion för hela möhippe-gänget är en rolig aktivitet som passar de flesta. Även om den blivande bruden inte har någon koppling till Indien så kan ändå Bollywood-dans ge många skratt. Man dansar barfota och behöver inte byta om utan kan ha sina vanliga kläder. Den blivande bruden fick en Indisk klänning och sjal med paljetter. Vi andra fick varsin sjal att ha runt höften och dansa med. Dhoom taana, tana na na na na na....nynnar kvar i mitt huvud.

 

Läs mer på The world Dance Company

 

Här är filmscenen vi försöke efterlikna... :)

 

 

 

 

 
Etiketter: möhippa

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln