headerfoto

Vad händer om någon blir sjuk?

Jag har legat sjuk hela helgen med värk och feber och en känsla av att vara helt fruktansvärt ynklig och liten på jorden. Har försökt muntra upp mig med att det kunde varit värre, jag hade inget jättestort bröllop eller så inbokat denna helg. Tur i oturen.

Men vad gör man om man blir sjuk på sin bröllopsdag?

Kan man verkligen ställa in efter månader av förberedelser och tillresande gäster och catering för massor av gäster? Hemska tanke! Men samtidigt vill man ju inte minnas sin bröllopsdag som en enda feberdimma och värk i hela kroppen. Glädjande så brukar adrenalinet och kroppens inbyggda försvar se till att man klarar sig hyfsat över de dagar som man är målmedvetet inställd på ska bli lyckade och fantastiska. Helt otroligt hur vår hjärna och kropp samverkar när man tittar närmare på det! Istället kommer det ofta en dunderförskylning dagen efter när pressen och nervositeten väl har släppt. 

Sen kan det ju vara så att någon annan blir sjuk? Kanske vigselförättaren, eller svärmor, eller bandet som skall spela på festen eller någon annan nyckelperson i era bröllopsplaner.

 

Här kommer några tips för att planera för det oförutsedda:

 • Om du eller din blivande äkta hälft skulle bli sjuka på själva bröllopsdagen. Ja, det är självklart upp till var och en och beroende på sjukdomsgrad, men mitt råd är ändå -ställ in. Tänk inte på gäster och släkt och alla arrangemang. Det viktigaste är ju ni två och att er bröllopsdag blir just så fantastisk som ni önskar den. Oavsett om den måste ske några veckor eller månader senare än beräknat.
 • Om någon nära släkting blir sjuk. Försök fokusera på er dag och försök få andra nära och kära att ta hand om eventuella praktiska arrangemang som måste göras. Tyvärr blir han eller hon inte bättre av er oro eller sorg. Trots att det är svårt så försök fokusera tankar på er bröllopsdag. I morgon är en annan dag...
 • Är det försent att avboka resor, catering och lokal så bjud släkt och vänner på festen i alla fall. Då lär de känna varandra tills den "riktiga" bröllopsfesten blir av. 
 • Fråga vigselförättaren vad han/hon kan ordna för back-up utifall något oförutsett händer på själva bröllopsdagen.
 • Ha alltid extra spellistor klara att kunna köra från cd eller dator om ert bokade band eller DJ skulle få förhinder eller tekniska problem. 
 • Tänk igenom vem av gästerna som skulle klara av att ställa upp som toastmaster på kort varsel. Eller boka två toastmasters. Om en blir sjuk så är det ingen fara på färde och två toastmasters är ofta en trevlig inramning på festen. 

Har du något annat bra tips eller minne från något bröllop eller stor fest du gästat? Skriv gärna en kommentar och dela med dig. 

 

Etiketter: tips

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

 • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

 • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

 • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln