headerfoto

Vad händer om någon blir sjuk?

Jag har legat sjuk hela helgen med värk och feber och en känsla av att vara helt fruktansvärt ynklig och liten på jorden. Har försökt muntra upp mig med att det kunde varit värre, jag hade inget jättestort bröllop eller så inbokat denna helg. Tur i oturen.

Men vad gör man om man blir sjuk på sin bröllopsdag?

Kan man verkligen ställa in efter månader av förberedelser och tillresande gäster och catering för massor av gäster? Hemska tanke! Men samtidigt vill man ju inte minnas sin bröllopsdag som en enda feberdimma och värk i hela kroppen. Glädjande så brukar adrenalinet och kroppens inbyggda försvar se till att man klarar sig hyfsat över de dagar som man är målmedvetet inställd på ska bli lyckade och fantastiska. Helt otroligt hur vår hjärna och kropp samverkar när man tittar närmare på det! Istället kommer det ofta en dunderförskylning dagen efter när pressen och nervositeten väl har släppt. 

Sen kan det ju vara så att någon annan blir sjuk? Kanske vigselförättaren, eller svärmor, eller bandet som skall spela på festen eller någon annan nyckelperson i era bröllopsplaner.

 

Här kommer några tips för att planera för det oförutsedda:

  • Om du eller din blivande äkta hälft skulle bli sjuka på själva bröllopsdagen. Ja, det är självklart upp till var och en och beroende på sjukdomsgrad, men mitt råd är ändå -ställ in. Tänk inte på gäster och släkt och alla arrangemang. Det viktigaste är ju ni två och att er bröllopsdag blir just så fantastisk som ni önskar den. Oavsett om den måste ske några veckor eller månader senare än beräknat.
  • Om någon nära släkting blir sjuk. Försök fokusera på er dag och försök få andra nära och kära att ta hand om eventuella praktiska arrangemang som måste göras. Tyvärr blir han eller hon inte bättre av er oro eller sorg. Trots att det är svårt så försök fokusera tankar på er bröllopsdag. I morgon är en annan dag...
  • Är det försent att avboka resor, catering och lokal så bjud släkt och vänner på festen i alla fall. Då lär de känna varandra tills den "riktiga" bröllopsfesten blir av. 
  • Fråga vigselförättaren vad han/hon kan ordna för back-up utifall något oförutsett händer på själva bröllopsdagen.
  • Ha alltid extra spellistor klara att kunna köra från cd eller dator om ert bokade band eller DJ skulle få förhinder eller tekniska problem. 
  • Tänk igenom vem av gästerna som skulle klara av att ställa upp som toastmaster på kort varsel. Eller boka två toastmasters. Om en blir sjuk så är det ingen fara på färde och två toastmasters är ofta en trevlig inramning på festen. 

Har du något annat bra tips eller minne från något bröllop eller stor fest du gästat? Skriv gärna en kommentar och dela med dig. 

 

Etiketter: tips

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln