headerfoto

Värderingar som inspirerar

Hur skapar man en personlig bröllopsdag? Utgå från era värderingar är mitt svar.

Årets bokmässa är över för detta året och jag tar med mig massor av inspiration och spännande möten in i höstrusket. Det är extra roligt att se hur böcker verkligen kan inspirera till nya tankebanor och nya idéer. Som författare så vill jag ju att min bok och mina personliga värderingar ska inspirera andra att gör mer medvetna val med omsorg om vår miljö och vår omvärld. Och jag inser att jag inte är ensam om det. Massor av böcker utrycker värderingar och åsikter om hur vi kan göra världen bättre, roligare, vackrare och framför allt ta vara på det vi har.

Jag får ofta frågan "Vad är det viktigaste man ska tänka på när man börjar planera sitt bröllop?". Sätt er ner och prata igenom vilka värderingar ni vill starta ert liv utifrån, är mitt svar. Vilka värderingar vill ni ska genomsyra ert bröllop, återspegla den livstil ni vill leva utifrån och som kan inspirera era bröllopsgäster. På så sätt blir er bröllopsdag både personlig och kanske lite vackrare och lite roligare också.

 

Här kommer mina lästips från bokmässan som bygger på författarens värderingar för att göra vår värld lite bättre:

 

  • Medborgare Nader av Ralph Nader.

Presidentkandidat, miljöaktivist, advokat och debattör. En antologi om Ralph Naders kamp för människan, miljön och marknaden.

  • Lisens Indiska Spa av Lisen Sundgren

Färgstark och lustfylld inspiration för dig som vill skapa ditt eget ekologiska hemma-spa. Lisens tipsar om hur du får din hy att stråla av naturlig skönhet.

  • Döden i grytan av Mats-Eric Nilsson & Henrik Ennart

Hur långt är vi beredda att gå för att få billig mat? Vad innehåller egentligen färdigmat?Om jakten på äkta vara och sann matglädje. Matnyttig läsning från Sveriges ledande matdebattör.

  • Drömbok av Marcus Frödin & Stefan Olsson

Gör dina drömmar, idéer och tankar till verklighet. Ett underbart verktyg för hur du ser till att din dröm blir verklighet och får det att hända - nu.

  • Sex grader av Mark Lynas

Så påverkas vår värld av den globala uppvärmningen. En tankeväckare som personligen ruskade liv i mig och fick mig att förstå hur allvarlig och viktig klimatdebatten verkligen är. Med ett lättillgängligt och målande språk gör Mark Lynas världens samlade miljöforskning begriplig för både dig och mig.

 

Jag och Ralph Nader vid signeringsbordet hos vårt förlag Voltaire Publishing.
Jag och Ralph Nader vid signeringsbordet hos vårt förlag Voltaire Publishing.

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln