headerfoto

Höstbröllop i Norge

Nu bär det av till Norge! På lördag gifter sig Sara & Andreas i Haugesund, en vacker liten stad mellan fjordar och hav. Men jag gissar att det är regnrock och vattenfast mascara som gäller i höstrusket. Hur ser Norska bröllopstraditioner ut? Ganska likt Sverige skulle jag tro. Kanske blir det någon extra kulturupplevelse, det vore kul! 

Sara & Andreas har valt att lägga hela bröllopsfesten på ett av stans finaste hotell. Eftersom det är oktober månad så blev det nog hyfsat i pris ändå mot om det varit högsäsong. Framför allt vet jag att Sara varit tacksam för att slippa allt praktiskt vad heter dukning, serveringspersonal, bar, teknik, städning etc. Det är fördelen när man anlitar ett hotell eller en restaurang istället för att bara hyra lokal. Man slipper väldigt mycket arbete och stressmoment under själva dagen.


Att gifta sig off-season är ett bra tips om ni vill hålla nere kostnaderna över lag. Planerar ni ett bröllop i höstens färger bjuder även naturen på mycket vackert helt gratis. Färggranna löv till bordsdekorationer, kanske lite nypon eller rönnbär är fina detaljer. Använd äpplen till både dessert och dekor. Äpplen går även att gröpa ur lite i toppen för att göra ljuslyktor. På menyn står läcker svamp och vilt eller kanske färska skaldjur då kräftorna fortfarande är väldigt bra och hummerpremiären passerats. Dessutom är det lätt att få tag på färsk krabba så här års. Brudbuketten kan fyllas me hösteterneller, vildvin eller rönnbär. Låt er inspireras av höstens glöd!

Nu ska jag djupdyka i garderoben efter lämplig klänning… kanske den lila som jag köpte förra sommaren kan funka ihop med min nya (röda) hårfärg tänker jag…

 

Ha de! 

Vad tror ni om den här gamla trasan? Jag menar klänningen alltså...inte Sofia Wistam :)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln