headerfoto

Vegetariskt till bröllopsmiddagen

Vill ni göra en extra insats för miljön? Välj vegetariskt till bröllopmiddagen. Nu lanserar Naturskyddsföreningen kampanjen Gröna gaffeln för att inspirera fler att hoppa över kötträtterna och istället äta vegetariskt minst en dag i veckan. Varför då? Jo, för att visa att en så liten förändring i vardagen kan göra stor skillnad för miljön och klimatet.

 

– Vi vill visa att det kan vara så här enkelt att göra något bra för miljön. Nu hoppas vi att alla miljösmarta där ute hakar på kampanjen, säger Jessica Andréason, projektledare för Gröna Gaffeln på Naturskyddsföreningen.

 

Personligen tycker jag att man ska utgå från sin egen smak och välja sina absoluta favoriträtter till bröllopsmiddagen. Vill ni verkligen ha oxfilé så kan ni välja ekologiskt och närproducerat kött och kanske servera en mindre bit kött och mer goda vegetariska tillbehör för att komma ner något i miljöpåverkan. Vill ni inte ha vegetariskt rätt igenom så satsa på en förätt och efterrätt och sedan ekologiskt kött, fisk eller fågel till huvudrätten. Fråga er restaurang eller cateringföretag om tips på goda vegetariska rätter som passar till bröllopsmenyn.

 

Att bli inspirerad till att äta mer vegetariskt i vardagen är ett steg på vägen. Över 200 restauranger och cateringföretag är med i Gröna Gaffeln. Se lista på vilka som är med på er ort. Gröna Gaffeln-restauranger >

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln