headerfoto

Smekmånad i Mexico

Sol, strand och vajande palmer. Smekmånad i Mexico kanske kan vara något? Nu lanserar Ving socialt ansvarstagande semester i Mexico. Det är nya Ving-hotellet Sandos Caracol Eco Resort & Spa utanför Playa del Carmen på Yucatanhalvön som profilerar sig som ekologiskt hotell.

Jo, en solsemester lockar ju onekligen såhär års när man tittar ut över snömodden och människor som skrapar bilrutor eller huttrande väntar på bussen. Men vill man verkligen åka charter på sin smekmånad? Ja, kanske det. Om ni söker bekvämlighet till en rimlig penning kan charter absolut vara ett alternativ. Tyvärr har charterturismen tidigare präglats mer av att hålla nere priserna än att profilera sig som miljövänliga och socialt ansvarstagande, men det verkar som att det sakta men säkert håller på att vända. Fritidsresor kör tågcharter till medelhavet och Apollo erbjuder Green Hotels som några exempel. Jag hoppas vi får se fler liknande alternativ i framtiden. 

 

Enligt en undersökning som trendspaningsföretaget Kairos Future gjorde nyligen påverkar omsorg om miljö och klimat i allt högre grad våra resmål och vårt sätt att resa, skriver resemagasinet Vagabond. 


Läs hela artikeln här >

Foto: Ving.se - Sandos Caracol Eco Resort & Spa
Etiketter: smekmånad ekoturism

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln