headerfoto

Vilka märkningar finns för ekologisk hudvård?

Hur vet man om en vara verkligen är eko och reko? När vi går och handlar mat har vi lärt oss att välja efter säsong och kika efter Krav-märkt, Svenskt Sigill och Fairtrade. Men hur är det med andra produkter? Särskilt inom hudvård och kosmetik är det verkligen en djungel för konsumenten att hitta rätt. Naturliga ingredienser är nämligen inte alls en garanti för att det är ekologiskt eller miljövänligt eller etiskt producerat. Och miljövänligt betyder inte att det måste vara ekologiskt. Det finns dessutom flera olika märkningar. Och så finns det varumärken som arbetar med enbart ekologiska ingredienser men som valt att inte är certifiera sig. Hur ska man välja?

 

Minplanet.se skriver just nu om vad de olika märkningarna inom skönhet och kosmetik innebär och jag förundras över att Sverige eller EU inte tagit fram en gemensam standard för märkningar som kan underlätta för mig som konsument. 

Om jag får trendspana i min egen personliga kristallkula så tror jag att 2011 blir året då den ekologisk skönhet slår igenom på allvar i Sverige. För mig tog det ganska lång tid att hitta fram till den ekologiska hudvården men jag såg snabbt resultat med ökad lyster, mindre plitor, mindre trötthetsrynkor och dessutom ett bättre samvete  på köpet. Att hitta sina personliga favoriter kan ta lite tid så börja gärna några månader före bröllopet så att huden hinner vänja sig vid de nya produkterna. Utgå från din egen hudtyp och fråga gärna en hudterapeut som arbetar med ekologiska produkter om råd vad som passar just dig och din hud. 

På EcoBride gillar tipsar vi också om några av våra ekofavoriter inom skönhet.

 

Så vad ska man titta efter för att veta att det både är bra för huden och för miljön och vår omvärld? Minplanet har kartlagt de vanligaste märkningarna, för att underlätta ditt val i butiken.

 

Läs hela symbolguiden på Minplanet.se >

 

Och tomten - om du läser detta... så önskar jag mig en ekologisk ögonkräm som mirakulöst tar bort alla trötthetstecken, ekologisk hårinpackning och miljövänlig flytande handtvål i snygg förpackning i julklapp. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”좀 좋아 졌던 마음이 가라 앉겠지요. 녀석이 실 웃더니 한 손으로 내 허벅지를 치네 요. 그래 너도 별수 없이 수작 버리지? 한 손을 주먹쥐었습”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”많이 먹였나요? 8시부터 마신게 12시 가 다 되었습니다. 녀석이 제법 술이 쌔네요. 지금 꼬장을 부리면 분위기가 좀 어색한 시간인데... 녀석”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”병의 삼분의 일도 못 마셨어요. 녀석이 꼬장을 부리면 방어를 해 야 했기 때문에 맨정신이 필요 했지요. 녀석은 거의 600미리를 마셨죠. 소주로”

  • 코인카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ”더 마셔." "어지러운데..." 녀석이 한 병을 비웠을 때 방바닥에 내려 앉더군요. 아까 부워 놓은 양주를 녀 석의 병에다 또 따라 놓았지요”

  • 퍼스트카지노 » Vi skålar med ekologisk champagne:  ” "그렇게 웃지 마요. 내가 무슨 바본 줄 알아요. 얼굴에 바로 이건 장난이다라 는 웃음이 맺혀 있거만." "그럼 진지하게 말하면 사귈래?" ”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln