headerfoto

Vilka märkningar finns för ekologisk hudvård?

Hur vet man om en vara verkligen är eko och reko? När vi går och handlar mat har vi lärt oss att välja efter säsong och kika efter Krav-märkt, Svenskt Sigill och Fairtrade. Men hur är det med andra produkter? Särskilt inom hudvård och kosmetik är det verkligen en djungel för konsumenten att hitta rätt. Naturliga ingredienser är nämligen inte alls en garanti för att det är ekologiskt eller miljövänligt eller etiskt producerat. Och miljövänligt betyder inte att det måste vara ekologiskt. Det finns dessutom flera olika märkningar. Och så finns det varumärken som arbetar med enbart ekologiska ingredienser men som valt att inte är certifiera sig. Hur ska man välja?

 

Minplanet.se skriver just nu om vad de olika märkningarna inom skönhet och kosmetik innebär och jag förundras över att Sverige eller EU inte tagit fram en gemensam standard för märkningar som kan underlätta för mig som konsument. 

Om jag får trendspana i min egen personliga kristallkula så tror jag att 2011 blir året då den ekologisk skönhet slår igenom på allvar i Sverige. För mig tog det ganska lång tid att hitta fram till den ekologiska hudvården men jag såg snabbt resultat med ökad lyster, mindre plitor, mindre trötthetsrynkor och dessutom ett bättre samvete  på köpet. Att hitta sina personliga favoriter kan ta lite tid så börja gärna några månader före bröllopet så att huden hinner vänja sig vid de nya produkterna. Utgå från din egen hudtyp och fråga gärna en hudterapeut som arbetar med ekologiska produkter om råd vad som passar just dig och din hud. 

På EcoBride gillar tipsar vi också om några av våra ekofavoriter inom skönhet.

 

Så vad ska man titta efter för att veta att det både är bra för huden och för miljön och vår omvärld? Minplanet har kartlagt de vanligaste märkningarna, för att underlätta ditt val i butiken.

 

Läs hela symbolguiden på Minplanet.se >

 

Och tomten - om du läser detta... så önskar jag mig en ekologisk ögonkräm som mirakulöst tar bort alla trötthetstecken, ekologisk hårinpackning och miljövänlig flytande handtvål i snygg förpackning i julklapp. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

  • 메리트카지노 » Tema: Flower Power:  ”내앞에서는 하지마. 눈꼴 시 려." "어머.. 호르스씨.. 싱글이라고 그렇게 자랑하지 않아도 되요." "시끄럿!!" 호르스씨는 로안느의 말에 그..”

  • 코인카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”"너.. 너.. 덩치는 커다란 주제에 왜 이렇게 귀여운 거야!!" "에? 에?" 그녀가 영문을 몰라서는 눈을 크게 뜨고있자 여전히 침대에 앉아서..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”그는 그 물고기들을 잡아두고는 관상용으로 사용하는 것인가.. 라고 생각을 했다. 그렇게 잠시동안 주위를 둘러보자 그 물고기를 잡아둔 상자속에서 ..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”목으로 들어섰다. 그곳에서 그의 아버지와 왜 따라 온 지 모를 현우아저씨가 뭔가 이야기를 나누었다. '물고기를 왜 저렇게 잡아두는 거지?' h..”

  • 우리카지노 » Fotobås och gästbok till bröllopet :  ”'왜 저렇게 다 길을 비켜주는거지?' 그는 그것을 궁금해 했지만 별로 알 도리가 없었기에 그냥 그의 어머니 품 에 안겨 있었다. 그의 어머니와 ..”

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln