headerfoto

Vilka märkningar finns för ekologisk hudvård?

Hur vet man om en vara verkligen är eko och reko? När vi går och handlar mat har vi lärt oss att välja efter säsong och kika efter Krav-märkt, Svenskt Sigill och Fairtrade. Men hur är det med andra produkter? Särskilt inom hudvård och kosmetik är det verkligen en djungel för konsumenten att hitta rätt. Naturliga ingredienser är nämligen inte alls en garanti för att det är ekologiskt eller miljövänligt eller etiskt producerat. Och miljövänligt betyder inte att det måste vara ekologiskt. Det finns dessutom flera olika märkningar. Och så finns det varumärken som arbetar med enbart ekologiska ingredienser men som valt att inte är certifiera sig. Hur ska man välja?

 

Minplanet.se skriver just nu om vad de olika märkningarna inom skönhet och kosmetik innebär och jag förundras över att Sverige eller EU inte tagit fram en gemensam standard för märkningar som kan underlätta för mig som konsument. 

Om jag får trendspana i min egen personliga kristallkula så tror jag att 2011 blir året då den ekologisk skönhet slår igenom på allvar i Sverige. För mig tog det ganska lång tid att hitta fram till den ekologiska hudvården men jag såg snabbt resultat med ökad lyster, mindre plitor, mindre trötthetsrynkor och dessutom ett bättre samvete  på köpet. Att hitta sina personliga favoriter kan ta lite tid så börja gärna några månader före bröllopet så att huden hinner vänja sig vid de nya produkterna. Utgå från din egen hudtyp och fråga gärna en hudterapeut som arbetar med ekologiska produkter om råd vad som passar just dig och din hud. 

På EcoBride gillar tipsar vi också om några av våra ekofavoriter inom skönhet.

 

Så vad ska man titta efter för att veta att det både är bra för huden och för miljön och vår omvärld? Minplanet har kartlagt de vanligaste märkningarna, för att underlätta ditt val i butiken.

 

Läs hela symbolguiden på Minplanet.se >

 

Och tomten - om du läser detta... så önskar jag mig en ekologisk ögonkräm som mirakulöst tar bort alla trötthetstecken, ekologisk hårinpackning och miljövänlig flytande handtvål i snygg förpackning i julklapp. 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln