Vin för veganer

Visste du att det är vanligt med animaliska produkter i vin? Och att det finns särskilda

vegan-viner?

I första hand handlar det om äggvita och gelatin som används vid klarning av vin. Vilka produkter som används vid vinframställning är ingenting som producenten, enligt rådande EU-lagstiftning, behöver deklarera. Men för strikta veganer kommer det säkert som en glad nyhet att ett nytt ”vegan-vin” är på väg ut på marknaden.  Senaste märket att lansera vin särskilt riktat till veganer är ”The vegan Vine” från Clos Lachance Winery i Kalifornien och finns både som rött (Cabernet Sauvignon) och vitt (Sauvignon Blanc).  Men flera andra vingårdar producerar redan både vegan-viner och vegetarian-viner. Främst i USA och till viss del i Nya Zeeland och Australien. När det når Sverige är ännu oklart, men låt mig återkomma när jag vet mer.  Att fråga på Systembolaget är annars bästa tipset för att skynda på processen.

 

Källa: Livetsgoda.se

 

Lästips: På The Vegan Wine Guide kan du läsa mer om vin för veganer och vegetarianer. 

The Vegan Wine Guide> 

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln