Årets ekokrog 2011

Letar ni en restaurang för er bröllopsfest? Några som kan erbjuda en riktigt bra ekologisk meny är PM & Vänner i Växjö som har utsetts till Årets Ekokrog 2011.

 

– Kul att intresset ökar i hela landet. Såväl restauranger på landsbygden finner inspiration i ekologiskt och lokalproducerat liksom storstädernas trendkrogar, säger Carin Enfors på EkoMatCentrum som står bakom priset.

 

Med utmärkelsen Årets Ekokrog premieras en restaurang där ekologiska råvaror utgör en av grundpelarna i ett ambitiöst gastronomiskt arbete. Detta är något som bidrar till en hållbar utveckling på restaurangscenen. Förutom ekologiskt ingår närproducerat och gastronomisk nivå i bedömningskriterierna. Tidigare vinnare är Mistral i Stockholm, Oaxen Skärgårdskrog i Oaxen, Ängavallen i Vellinge, Pontus! i Stockholm och Salt & Brygga i Malmö.

 

Fler restauranger, caféer och cateringföretag med hög andel ekologiskt finns på www.ekokrogar.se

 

Foto: Åsa Nyhlén

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln